Ústecký kraj: Povodeň zasáhla více než 50 obcí

05.06.2013 20:23

Téměř 11 tisíc evakuovaných občanů a více než padesát zasažených obcí Ústeckého kraje, to je bilance červnové povodně.

Ústecký kraj: Povodeň zasáhla více než 50 obcí
Foto: Redakce
Popisek: hejtman Bubeníček (KSČM)

Řeka Labe by měla v Ústí nad Labem kulminovat dnes ve večerních či nočních hodinách. Zatím již několik hodin stagnuje okolo úrovně 10,65 m, je tedy možné že  se nenaplní předpoklady hovořící až o 11,5 m.

Krizový štáb na svém večerním jednání obdržel informaci o obcích zasažených povodní. Je to osm obcí z ORP Děčín, 6 obcí z ORP Ústí nad Labem, 18 obcí z ORP Litoměřice, 5 obcí z ORP Lovosice, 13 obcí z ORP Roudnice nad Labem a zatím 2 hlášené obce z ORP Louny (zde se ještě předpokládá doplnění).

Situace v areálu Lovochemie, která se ráno jevila velmi dramaticky, je stabilizovaná a areál se podařilo před vodou ochránit. Policie hlídá evakuovaná území, v noci se hlídky posilují a je nasazen i vrtulník s termovizí. Vojáci vyčkávají v záloze, až je bude třeba na odklízecí práce. Vzhledem k očekávanému pomalému tempu poklesu hladiny je pravděpodobné, že hlavní úklid začne až příští týden.

Podle hlášení síťařů je v kraji bez elektrické energie 7,5 tisíce odběratelů a uzavřeno muselo být 1900 hlavních uzávěrů plynu. Po poklesu vody stačí ozvat se na linku 1239 a uzávěry budou v krátkém intervalu opět zprovozněny.

Kromě mostů v Litoměřicích a v Roudnici se podařilo díky mohutnému odčerpávání zachovat dopravu i na mostě v Děčíně, přesto žádáme občany, aby vyjížděli jen v nutných případech.

Informace pro občany včetně dopravních omezení a úprav jízdních řádů jsou k dispozici na www.kr-ustecky.cz v sekci POVODNĚ. Další jednání krizového štábu proběhne ve čtvrtek od 8 hodin.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-ustecky.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…