Vacek (LIDEM): Zelená nafta a konkurenceschopnost podle ministerstva financí

23.05.2012 11:36

V době velmi nepopulárních, ale potřebných škrtů, které mimo jiné mají vést k nastavení ozdravného procesu naší ekonomiky a zastavení, či významnému zpomalení dalšího zadlužování, přichází další krok.

Vacek (LIDEM): Zelená nafta a konkurenceschopnost podle ministerstva financí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Venkov - ilustrační foto

Dalším krokem je narovnávání nejen vztahů k odpovědnosti za vnitřní rozpočty resortů vlády, ale také za rovný přístup k výhodám. Zelená nafta byla a je nesporná výhoda, která je určitě pro naše zemědělce ( pouze a výhradně určená tomuto resortu ) důležitá. Aktuálně je k tomu potřeba říci také to "B", které resorty se na tuto výhodu zemědělcům "složí". Ministerstvo financí konstatuje, že v rozpočtu tyto peníze nejsou, jde tedy nejen o udržení určité formy nestandardní podpory. Zároveň je také nutná určitá solidarita ze strany zemědělců. Nebudeme handlovat např. "zelená nafta" za  - zdražení léků (Ministerstvo zdravotnictví ), nebo zvýšení mýtného (Ministerstvo dopravy). To přeci nechceme. Konstatuji, že doba je velmi těžká pro všechny resorty, a protože zemědělství osobně považuji za jednu z nejdůležitějších oblastí v životě lidí, budu se ptát ministra zemědělství, jak jinak chce zemědělství v ČR směřovat ke konkurenceschopnosti.

PhDr. Martin Vacek, poslanec Parlamentu ČR

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: LIDEM

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (ANO): Hřib způsobuje chaotickou situaci. Nejvíc bude trpět Praha

12:16 Prokop (ANO): Hřib způsobuje chaotickou situaci. Nejvíc bude trpět Praha

Zdeněk Hřib nabízel radním dvě možnosti volby, ani jedna z představených variant ovšem nebyla dostat…