Zaorálek: Peake není rozrajcovaná, ale chladnokrevná

21.09.2012 16:13

Řeč na 46. schůzi PSP ČR dne 21. 9. 2012. K návrhu zákona o majetkovém přiznání.

Zaorálek: Peake není rozrajcovaná, ale chladnokrevná
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Lubomír Zaorálek

Omlouvám se panu poslanci Opálkovi, ale celou dobu jsem byl přihlášen s faktickou, nemohl jsem, až teď mohu, takže jsem se hned vyvolal.

Připadá mi, že debata jde trochu šejdrem, tady jde přece o něco jiného. Připadá mi srozumitelné, když pan poslanec Boris Šťastný vystoupí a řekne jasně, že je to zrůdné, že to nepodpoří, protože je to proti jeho principům. Je to alespoň jasná pozice.

Zajímavější je podle mne pozice paní místopředsedkyně Karolíny Peake. Říká sice, že je rozrajcovaná (smích), ale ve skutečnosti není rozrajcovaná, je úplně chladnokrevná. Paní místopředsedkyně Karolína Peake je jiný erotický typ (smích), ve skutečnosti tady zcela chladnokrevně, frigidně zastavuje cokoliv, co se korupce týká. Paní poslankyně Karolína Peake ve skutečnosti zabíjí spolehlivě zvláštní poloprávní argumentací, najde si něco a zdůvodňuje, proč právě teď zákon nemůžeme přijmout. Pravda je, že žádný zákon týkající se majetkového přiznání tady v posledních letech nebyl nikdy puštěn do debaty. Nechápu, proč paní Karolína Peake to halí do složitých floskulí. Stejně to jako pan Boris Šťastný nechce, ten to ale řekne jasně, řekne, že je to zrůdné, že je to proti jeho zásadám, paní Karolína Peake ale říká: ne, jsem tady pro boj s korupcí, jsem tady dokonce pro to určena.

Bohužel tady toto - tady mám určité odborné námitky, které nám tady předvádí. Ale o to nejde. Spolehlivě zabije cokoliv.

Když v návrhu zákona o veřejných zakázkách půjde o transparentnost, prostě paní Karolína Peake to spolehlivě zabije. Bude se tvářit, že je rozrajcovaná, ale je úplně chladnokrevná. (Potlesk z levé strany.)

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…