Hubí hlodavce a hmyz. Teď míří na Hrad a myslí to vážně

05.09.2012 19:50

ROZHOVOR Zabývá se hubením hlodavců a hmyzu. Má ale vyšší cíle. Chce se stát příští hlavou státu. Pokud ho občané zvolí, došlápne si na exekutory a bude usilovat o dodržování Ústavy. Řeč je o pětašedesátiletém podnikateli z Přerovska Jaroslavu Vojtkovi, kterého do boje o Hrad vysílá Československá strana socialistická.

Hubí hlodavce a hmyz. Teď míří na Hrad a myslí to vážně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

Myslíte kandidaturu na Hrad opravdu vážně, nebo jde o nějakou recesi či sázku?

Nejde o recesi, ani žádnou sázku. Je to myšleno vážně.

Proč jste se vlastně rozhodl kandidovat?

Tady v této zemi platí Ústava, ale téměř nikdo ji nedodržuje. Parlamentem počínaje a úřady konče. Je to vidět například na tom, jak jsou zbídačováni obyčejní lidé. Mluvím třeba o exekutorech, kteří jen kvůli nezaplacené jízdence dostanou soudní příkaz a pak vykrádají domy, na které si lidé šetřili celý život. Co to je za středověk? Vždyť toto přece není možné dělat.

A proč by lidé měli volit právě vás?

Chceme v exekucích udělat pořádek. Protože já podnikám a třeba účetní neuhlídá nějaký nedoplatek. To se samozřejmě může stát. Nechápu ale, proč by se na tom měli obohacovat nějací podvodníci. Vždyť to je hyenismus. A ti nahoře si to vůbec neuvědomují. Středně a nízko příjmové skupiny lidí jsou na tom dnes velmi špatně. Když vidím, že má člověk jen pět tisíc měsíčně, vždyť to je katastrofa. Podniky dluží těm lidem. Já to nechápu, jestliže někdo přijde do zaměstnání a odvede práci, tak přece za ni musí dostat i zaplaceno.

Myslíte si, že z pozice prezidenta půjde toto změnit? Nebylo by lepší kandidovat teď na podzim třeba do Senátu?

Tady je potřeba začít odvrchu a zcela určitě podávat návrhy na tyto struktury a měnit to podle Ústavy. Vezměte si třeba tento hloupý příklad. Jde o měření rychlosti. Řidič může mít třeba víc aut a každé z nich ukazuje trochu jinou rychlost. Když jedete a podíváte se na svůj tachometr a radar, naměřená rychlost se na nich často liší. A jak můžou za toto policisté sázet tisícové pokuty? Vždyť to je naprosto neústavní. Jestliže má občan od výrobce zaručené, že tachometr měří přesně, tak ho nemůže někdo pokutovat za to, že jede podle radaru o pět kilometrů rychleji nebo pomaleji. Tady je potřeba začít odshora. Co v Senátu? Tam jsou pro a proti a tím to končí.

Co soudíte o současném prezidentovi Václavu Klausovi?

K panu prezidentovi se nebudu vyjadřovat. Akorát mě mrzí, že sliboval utahování opasků, ale ještě se to nějak nedotáhlo. Jinak ale počínání pana prezidenta nechci komentovat. To je jeho věc, jak to dělá. Já bych to dělal ale trošku  jinak – více bych jezdil po České republice a řešil problémy českého lidu.

Jak bude vypadat vaše kampaň? Jak bude financována?

Moje kampaň nepotřebuje žádné miliony. Vytiskneme si nějaké letáky, na kterých budou informace o tom, co jsme a co nejsme schopni udělat a nějakou vizi, aby se situace v zemi zlepšovala a nezhoršovala. Hlavně nechceme, aby vznikala nenávist mezi lidmi. Co se týče finančních nákladů na kampaň, počítáme tak se dvěma třemi sty tisíci.

Razíte heslo „nemluv a ukaž“. Jak ho chcete naplňovat v praxi?

Chci více pomáhat, než mluvit, poněvadž tady se o všem mluví a nic se nedělá. Třeba ty různé kauzy. Mně už připadá divné, kolik jich proběhlo. Nikdy jsem neviděl, že by někdo vymáhal peníze zpět. To je ale podstatné. Země potřebuje peníze zpět, ne to, že je pan Rath zavřený. Vzal sis sedm milionů, tak je vrať zpátky a k tomu úroky, tak jak každý obyčejný člověk. Jestliže se postaví nejdražší dálnice na Ostravsku a nakonec je z ní oranisko, po kterém se nedá jezdit, já nevím, jak je možné, že se s firmou vůbec diskutuje, ať zacáluje škody, které způsobila občanům a je to.

Předpokládám, že asi nebudete mít podporu u zákonodárců. Kde chcete vzít potřebných 50 000 podpisů?

V tom bych neviděl až takový problém, protože já reprezentuji názory Československé strany socialistické a jejich příznivců a já nemám pocit, že bychom příznivců měli málo. Takže uvidíme. Když odpovídající počet podpisů neseženu, tak se s tím nedá nic dělat. K životu patří i prohry.

A co říkáte některým vašim soupeřům? Například Janu Fischerovi nebo Miloši Zemanovi?

Každému, kdo se o to pokusí, každému to přeji. Jestli je ten který kandidát schopný, ať mu to vyjde.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Kupka

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je liché. Po konci Vrbětic a ,,zabití” míru na Ukrajině velké varování

4:44 To je liché. Po konci Vrbětic a ,,zabití” míru na Ukrajině velké varování

Ukrajinci před dvěma lety uvěřili Západu a odhodili možnost brzké mírové dohody, která by ukončila v…