Starosta Roudnice nad Labem: Voliči jsou ze stran otrávení

09.03.2012 15:51

ROZHOVOR Vladimír Urban (Společně pro Roudnici) pro ParlamentníListy.cz říká, že nemá tušení, jak dopadnou letošní krajské volby. Spolu s tím se pozastavil nad tématem nepřizpůsobivých obyvatel a také nad rozvojem města, v jehož čele stojí.

Starosta Roudnice nad Labem: Voliči jsou ze stran otrávení
Foto: roudnice-nl.cz
Popisek: Roudnice nad Labem v Ústeckém kraji

Již několikrát jste, pane starosto, vyhrál komunální volby, ale loni jste se stal poprvé starostou. Jak byste zhodnotil prozatím své roční působení jako starosta? Co považujete doposud za svůj největší úspěch?

To, že jsem vyhrál několikrát volby, mě velice těší, vážím si přízně roudnických občanů a vnímám to jako zavazující.

I když jsem tušil, že být starostou města, nebude jednoduché, řada věcí mě i tak překvapila a zaskočila. Nečekal jsem, že budu muset řešit tak komplikované a nepříjemné kauzy vzniklé v předchozích letech. Rozhodně nebylo mým cílem a záměrem zabývat se trestními oznámeními, ale není mým stylem zametat problémy pod koberec a dělat, že něco nevidím, neboť právě toto by mohlo velice významně poškodit město a zbrzdit jeho budoucí vývoj.

Za velký úspěch pokládám to, že se nám podařilo zvrátit rozhodnutí o sloučení roudnického gymnázia s litoměřickým. Jsem také velmi rád, že jsem mohl přispět k realizaci obchvatu. 

Mezi hlavní problémy Ústeckého kraje patří problémy s nepřizpůsobivými a nezaměstnanost. Shledáváte tyto problémy i Vašem městě? A jak tyto problémy řešíte?

S těmito problémy se potýkáme i v našem městě a snažíme se je řešit v rámci komunitního plánování. Touto problematikou se intenzivně zabývají poskytovatelé sociálních služeb.

Jaké jsou pro obyvatele ve městě pracovní příležitosti? A jakým způsobem pociťujete ve Vašem městě start reforem ministra Drábka?

Reforma dle mého názoru nebyla organizačně důsledně připravena. V našem městě byla přerušena výborně fungující veřejná služba, i když jsme k ní vytvořili ty nejlepší podmínky. Způsobilo nám to nemalé problémy.

Roudnice nad Labem již delší dobu plánuje projekt vodní elektrárny na pravém břehu Labe. Jak to se stavbou vypadá v současnosti? A už je znám rozpočet a datum zahájení stavby elektrárny?

Projekt vodní elektrárny neplánuje město, nýbrž soukromý subjekt RenoEnergie, a.s.  Město tento projekt podporuje. Stavba byla zahájena dne 13. 2. 2012, v současnosti probíhá příprava staveniště a odlesnění části dotčených pozemků, náklady na stavbu by měl sdělit investor, dokončení stavby (dle stavebního povolení) se předpokládá do poloviny roku 2014.

Jaký bude mít elektrárna přínos pro město a jeho obyvatele?

Je dojednáno, že bude zajištěno zásobování Krytého plaveckého bazénu, případně jiných městských objektů levnou a ekologicky čistou elektřinou.

Jaké další projekty se ve městě připravují? A do čeho bude město letos investovat?

Největším projektem letošního roku je rekonstrukce Aleje 17. listopadu, bude se týkat nejen rekonstrukce vozovky a osvětlení, ale také revitalizace zeleně, vyznačení cyklostezek, či vybudování informační infrastruktury.

Jakou změnu očekáváte vzhledem ke krajským volbám, které letos proběhnou?

Je těžké odhadnout, jak volby dopadnou, myslím, že voliči jsou z politických stran dost otrávení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Giuseppe Maiello: Moje zkušenost s Dominikem Ferim. Ještě před aférou. Už je mi to jasné

5:00 Giuseppe Maiello: Moje zkušenost s Dominikem Ferim. Ještě před aférou. Už je mi to jasné

Tříletý trest vězení zhatil Dominiku Ferimu nejen domácí hvězdnou politickou kariéru, ale připravil …