Dolejš (ČSSD): Hašek a Tejc se chovají se jako loutky M. Zemana a jeho kliky ze SPOZu

05.11.2013 19:40

Názor na současné dění v ČSSD a k povolebnímu vyjednávání

Dolejš (ČSSD): Hašek a Tejc se chovají se jako loutky M. Zemana a jeho kliky ze SPOZu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Jsem členem Předsednictva ČSSD a pro usnesení, vyzývající Bohuslava Sobotku k odstoupení a jeho odvolání z vyjednávacího týmu jsem nehlasoval.

Podpořil jsem Bohuslava Sobotku a budu ho podporovat i nadále. Kroky M. Haška a J. Tejce považuji za hloupé a nezodpovědné vůči voličům ČSSD a občanům ČR. Chovají se jako loutky M. Zemana a jeho kliky ze SPOZu. Jde evidentně o pokus ovládnout ČSSD a udělat z ní pobočku Hradu. Tím dochází k destabilizaci již tak složitých povolebních poměrů v naší zemi a komplikuje se jednání o formování nové vlády. Probíhající převrat evidentně oslabuje vyjednávací pozici celé ČSSD. Z touhy po moci se oběma mladým pánům zatemnila mysl a dali přednost osobním zájmům a zájmům hradní kliky, před stabilitou ČR. Jejich konání může vyústit v nemožnost sestavení standardní politické koaliční vlády v čele s premiérem za ČSSD a může vzniknout hradní úřednická vláda. O to jde zřejmě i M. Zemanovi, což evidentně Michal Hašek při své touze být premiérem nechápe.

Tento scénář by však vedl k dalším mimořádným volbám, což by za současné situace znamenalo totální propad sociální demokracie. Miloš Zeman by sice byl uspokojen, protože jeho pomsta by byla dokonána, ale pro demokratický vývoj v naší zemi by to mělo katastrofální důsledky. Proto udělám všechno pro to, aby tento deviantský scénář Hradu nebyl naplněn.

Zárukou pro stabilizaci poměrů je pro mne podpora Bohuslava Sobotky, který může vzdorovat těmto destruktivním tendencím a dosáhnout dohody na vzniku standardní politické vlády se silným mandátem, tak aby ČSSD mohla v maximální míře zúročit svůj volební výsledek a realizovat svůj volební program. ČSSD nesmí kvůli vnitřním sporům hodit své voliče přes palubu. To by byla zrada, která se neodpouští. Je zřejmé, že z povolebního guláše může vzniknout pouze vláda za podpory poslanců ČSSD, ANO a KDU – ČSL. Z těchto důvodů jsem pro to, aby se v ČSSD uklidnila situace a předseda strany byl součástí vyjednávacího týmu a nebylo nadále zpochybňováno jeho postavení v celé ČSSD. Nepodporuji odstoupení či odvolání Bohuslava Sobotky z čela ČSSD.

Dodatek k Miloši Zemanovi a sociální demokracii

V druhém kole prezidentské volby jsem veřejně i uvnitř ČSSD podporoval volbu Miloše Zemana. Také jsem ho volil. Za dané situace bych ani dnes nepostupoval jinak. Nicméně v jednom jsem se mýlil. Domníval jsem se, že se v případě zvolení prezidentem osoba M. Zemana bude chovat státotvorně a hodí za hlavu staré spory se sociální demokracií. Bohužel jsem se mýlil. Miloš Zeman se stále nevypořádal sám se sebou a zloba s touhou po pomstě je jeho hnacím motorem. Je mi ho v tomto ohledu z lidského hlediska líto. Bohužel na to doplácí celý národ. Destrukce a nenávist však není program. I to byl vzkaz voličů našemu prezidentovi v parlamentních volbách. Totální propad politické strany M. Zeman SPOZ je zdviženým prstem veřejnosti i vůči prezidentovi a vyjádření nespokojenosti z jeho přístupu k lidem. Je evidentní, že prezident to nepochopil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

12:06 Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

Odpovědi na otázky voličů, publikované na svém veřejném facebookovém profilu