Hejtman Hašek: Jednání s ministry v demisi

01.09.2013 18:24

Hejtman Michal Hašek jednal s ministry v demisi, konkrétně ministrem zemědělství, životního prostředí a místního rozvoje

Hejtman Hašek: Jednání s ministry v demisi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Asociace krajů v čele s Michalem Haškem podpoří Rusnokovu vládu

V rámci jihomoravských dožínek jednal v neděli 1. září 2013 hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek o aktuálních tématech s ministrem zemědělství Miroslavem Tomanem, ministrem životního prostředí Tomášem Janem Podivínským a ministrem pro místní rozvoj Františkem Luklem.

„Jsem velmi rád, že moje pozvání na letošní jihomoravské dožínky přijali také zástupci vlády, konkrétně ministr životního prostředí Tomáš Janem Podivínský, ministr zemědělství Miroslav Toman a ministr pro místní rozvoj František Lukl. Je to poprvé, kdy se naší slavnosti účastní ministři vlády v takovém počtu. Využil jsem proto příležitosti a jednal s nimi o aktuálních problémech a potřebách Jižní Moravy, zejména o potřebách jihomoravských zemědělců a vinaůř, o čerpání fondů EU, prioritách kraje v letech 2014 – 2020 a také o spolupráci s ministerstvem životního prostředí na velkých projektech JMK, “ uvedl po jednání jihomoravský hejtman Michal Hašek.

Ministr František Lukl uvedl, že jednání se týkala mj. čerpání evropských fondů v příštím období. „Jasně jsme deklarovali, že potřeby krajů budou zohledněny v nastavení nové struktury, ať už co do samotných programů, tak implementační struktury, tzn. potřeby krajů v novém programovém období z hlediska oblasti školství, i zdravotnictví a dopravy budou jednoznačně budou pokryty tak, aby si kraje v novém programovém období mohly sáhnout na evropské fondy, případně, aby mohly být i administrátory některých z těchto programů,“ řekl ministr Lukl.

„S panem hejtmanem jsme se při jednání dohodli, že v rámci nového programového období budeme podporovat intenzivní výrobu a budeme řešit možnosti pomoci zemědělcům v suchých oblastech na jižní Moravě,“ uvedl ministr zemědělství Miroslav Toman. Ministr životního prostředí Tomáš Jan Podivínský s jihomoravským hejtmanem probíral chystané zásady územního rozvoje kraje. „Konkrétně jsem se dotazoval na dálnici do Vídně, účinnost opatření na Brněnské přehradě a na program Zelená úsporám,“ řekl po jednání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-jihomoravsky.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): My že podněcujeme protiukrajinské nálady? Tím, že chceme mír?

6:16 Mašek (ANO): My že podněcujeme protiukrajinské nálady? Tím, že chceme mír?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům prezidenta Pavla.