Hejtman Zimola: Poděkování patří všem, kteří při povodních pomáhali

01.07.2013 15:44

Jihočeský hejtman rozdal na náplavce ocenění za nasazení při povodni.

Hejtman Zimola: Poděkování patří všem, kteří při povodních pomáhali
Foto: red
Popisek: Hejtman Zimola předává ocenění policistům

Celkem 11 lidí převzalo večer v pátek 28. června 2013 od Jiřího Zimoly Ocenění hejtmana Jihočeského kraje. Poděkoval jim tak za záchranu lidských životů i nasazení při červnové povodni, která zasáhla jich Čech. Slavnostní ceremoniál se odehrál na českobudějovické náplavce u Vltavy v rámci II. ročníku festivalu Vltava žije. Jeho součástí zároveň byla i oslava prvních narozenin Evropského regionu Dunaj – Vltava (ERDV).

Mezi oceněnými bylo sedm zástupců integrovaného záchranného systému (IZS) - čtyři příslušníci Policie České republiky a tři členové Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje. Dále pak Kamil Nevrlý, Libor Peška a Jitka Kosáčková, coby představitelka Panelu nestátních neziskových organizací. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, jako členskou základnu jednotek dobrovolných hasičů, zastupoval starosta tohoto sdružení Václav Žižka. Každý obdržel certifikát se jménem a stručným popisem činu, za který jej obdržel (celý seznam oceněných + za jaký čin, najdete v příloze).  

„Někteří z nich neváhali nasadit život pro záchranu někoho jiného. A to se dá jen těžko docenit. Proto jim patří náš veliký dík,“ uvedl Zimola. „Totéž velké upřímné poděkování ale patří samozřejmě všem profesionálním i dobrovolným hasičům, policistům, lidem z neziskových organizací a mnohým stovkám bezejmenných dobrovolníků, kteří prostě přišli či přijeli a pomáhali,“ zdůraznil hejtman.

Součástí festivalu Vltava žije a oslav prvních narozenin Evropského regionu Dunaj - Vltava, byly ukázky práce složek IZS i bohatý kulturní program. ERDV se na náplavce prezentoval stánky, kde se mohli návštěvníci seznámit s jeho jednotlivými regiony, jejichž předsednictví se letos ujal Jihočeský kraj. Celý program trvající od 15 do 24 hodin si nenechalo ujít několik tisícovek lidí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kraj-jihocesky.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Výborný: V této mimořádné situaci jsem  požádal o pomoc Evropskou komisi

8:19 Ministr Výborný: V této mimořádné situaci jsem požádal o pomoc Evropskou komisi

Místo obvyklých 130 tisíc tun letos tuzemští pěstitelé ovoce sklidí kvůli silným mrazům jen pětinu, …