Horák (LEV 21): Lidi, neblázněte

30.08.2013 11:47

Andrej Babiš nastupuje! Jeho politické hnutí Ano 2011 v poslední době plní stránky novin, internetových fór a dalších médií. Mluví se o něm v hospodách i u holiče, lidé zvažují, že mu dají hlas ve volbách. Dlužno dodat, že z důvodů značně naivních a povrchních. Neblaze to připomíná fascinaci Věcmi veřejnými z jara 2010.

Horák (LEV 21): Lidi, neblázněte
Foto: NS - LEV 21
Popisek: Stínový ministr spravedlnosti NS - LEV 21 Karel Horák

Především, milí voliči, Andrej Babiš není žádný levičák, nenechte se mýlit. Po krutovládách české pravice očekáváte změnu, ale v Andreji Babišovi nepřijde. Ani nemůže. Pan Babiš je totiž pravičák jak poleno. Prototyp kapitalisty s velkým „K“. Chybí mu už jenom tlustý doutník, psí dečky a trvalé bydliště na Wall Streetu.

Neumím si představit, že by se miliardář, toho času 2. nejbohatší člověk v Česku a 913. na světě, který vybudoval potravinářské impérium, najednou z podstaty zcela přeměnil. To, co vybudoval, vybudoval právě proto, že neoplývá levicovými názory. Nelze od něj čekat záchranu, aniž by popřel sám sebe. Nebude bojovat za chudé, nebude bojovat za dolních deset miliónů. Ledaže by se úplně pomátl.

Umí dobře kritizovat, mluví, jak mu „zobák narostl“, tak nějak „po našem“. Díky němu se dozvíme, jaký je všude bordel a že politici jsou zločinci. To se lidu líbí, já to chápu. Ale kritizovat umí každý, nadávat také. Kdo se chce přiblížit prostému lidu, sem tam šoupne jadrné slovo. Ten je přece náš! Na mítincích se ale Andreje Babiše zeptejte, jak konkrétně chce naši zemi změnit, co udělá, jaký je jeho program, co udělá jako první, druhé a tak dále. Zjistíte, že to neví.

Andrej Babiš totiž svůj program jednoduše lepí z toho, co chtějí lidé. Přiznala to jeho pobočnice Věra Jourová. Větší populismus aby pohledal. Zvláště pikantní je jeho odhodlání bojovat s korupcí. Zajímalo by mně osobně, jaké má konkrétní recepty. Dosud o programu jeho hnutí nic nevíme, ale bude to jistě bomba.

Jojo, není jako politici, maká.

Byl bych, milí voliči, velmi ostražitý i před oním hnutím samotným. Oslavné tirády se o něm začaly psát – jaká náhoda – poté, co Andrej Babiš koupil vydavatelství Mafra. „Každý den se nám hlásí 200 nových lidí!“, vykřikují Babišovci. Tím spíš bychom měli být na pozoru. Není to totiž nic jiného, pokud je to pravda, než nasávání vyžírek, vyčůránků a kariéristů. Tím spíš bychom je měli ve volbách odmítnout. Stejně jako vyžírkové, vyčůránci a kariéristé v ostatních stranách, které jsou takzvaně na vzestupu, udělají totiž „kus práce“ hlavně pro sebe a svou kešeň.

Nechci být podlý a proti panu Babišovi ani osobní. Nicméně soudím, že českým politikem by měl být Čech. Karel Schwarzenberg to za své cizáctví docela nedávno fatálně schytal.

Takže: lidi neblázněte! 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…