Okamura: Naše hnutí bude mít zcela samostatné kandidátky

04.09.2013 18:20

Vyjádření Tomia Okamury k dnešní zprávě, že hnutí Úsvit přímé demokracie podpoří strana Věci Veřejné.

Okamura: Naše hnutí bude mít zcela samostatné kandidátky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Tomio Okamura

Nemám žádnou oficiální zprávu o tom, že VV podpoří Úsvit, nyní sedím na schůzi ústavně-právního výboru Senátu a vše se tedy dovídám z médií. Stále však platí, že jsem vyzval opakovaně všechny slušné občany, iniciativy, hnutí i strany, aby podpořili změnu systému směrem k přímé demokracii tzn. zákony o referendu, přímé volbě a odvolatelnosti politiků a hmotné a trestní odpovědnosti pro politiky, soudce, státní zástupce a exekutivy. Jen zásadní změna systému může přinést zlepšení pro naší republiku.

Těší mě, že zájem o podporu hnutí Úsvit přimé demokracie Tomia Okamury projevuje mnoho politických i občanských subjektů, mezi nimi například strana Moravané, Hnutí za přímou demokracii, NS-Lev21 a mnoho desítek dalších.

Hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury bude mít zcela samostatné kandidátky a nebude vytvářet žádnou předvolební koalici. Rádi však dáme prostor na kandidátkách konkrétním osobnostem, které mohou být přínosem v prosazení přímé demokracie. Nechceme rozdělovat, ale spojovat, naše země potřebuje jít kupředu a pro takto zásadní změny potřebujeme co nejširší plošnou podporu. Dělím lidi na slušné a neslušné, nikoliv podle stranickosti.

Pakliže by šlo v případě VV o to, umístit na kandidátku Úsvitu například jejich úspěšné starosty, místostarosty či zastupitele, kteří byli opakovaně zvoleni přímo občany ve svých městech a obcích či špičkové renomované lékaře, kteří také v řadách VV jsou, tak je to určitě k diskusi.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…