Okamura: Teroristům se ustupovat nemá, jako Kalousek se ale chovat nemůžu

12.12.2013 10:26

Řeč Tomia Okamury na 4. schůzi PS PČR dne 12. 12. 2013.

Okamura: Teroristům se ustupovat nemá, jako Kalousek se ale chovat nemůžu
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Tomio Okamura

Vážený pane předsedo, dámy a pánové,

síla dohod pana poslance Kalouska s kýmkoli a na čemkoli, jen když to něco vynese, politiku v posledních letech opravdu posunula. Posunula celou naši republiku a posunula i autoritu této sněmovny. Z politiky, tedy práce pro veřejné blaho u občanů této země, udělala řemeslo bez cti.

Stojím proti  těmto dohodám a kšeftům pouze  se svými slovy o nutnosti změn a práce pro lidi.

Děkuji těm několika desítkám statečných lidí z Vás za podporu v této volbě. Pokud Vám lidé vyjadřují podporu, tak nelze ve skutečnosti prohrát.

Události posledních dnů kolem volby místopředsedy sněmovny nabraly obrátky. Pan Kalousek podle mnoha svědectví vyhrožuje obstrukcemi a dokonce ústavní stížností na platnost schůze k projednávání rozpočtu, pokud nebude zvolený jeho člověk do vedení sněmovny. To by uvrhlo Českou republiku do nestability.

Schválení rozpočtu do konce roku je jedním z prvních a hlavních cílů rodící se koalice, byť je to ve své podstatě mírně přepracovaný rozpočet právě pana Kalouska. Minimálně je sympatická reflexe pana Kalouska, který je ochotný tímto doznat, že rozpočet nesestavil nejlépe.  

Teroristům a vyděračům se ustupovat nemá, ale pokud chci kritizovat, nemohu se chovat jako on a jeho lidé, nesmím lpět na funkci za každou cenu a rozhodně nehodlám být záminkou pro blokování práce parlamentu.

Jak víte, veřejně jsem deklaroval, že se vzdám všech výhod spojených s touto funkcí.

Rád bych sněmovně, vám, dámy a pánové, také připomněl, že v této volbě nešlo o poměrné zastoupení. Podle takového klíče by tu měla nárok například ODS. A místo lidovců Úsvit.

Samozřejmě také víme, že ODS a TOP09 ve stávajícím personálním složení nemají absolutně nárok na jakékoli ohledy a poměrné zastoupení, protože oni, když tuto sněmovnu ovládli, pošlapali veškeré dosavadní tradice ohledně poměrného zastoupení a válcovali opoziční strany, jak se dalo.

Je třeba říct, že mnozí z představitelů těchto stran se ohánějí demokracii, ale z úst do rukou a činů se jim nikdy nepřetavila. Boj za demokracii se jim přesto stal a stává záminkou naopak demokracii potlačovat. Jejich pojetí demokracie je takové, že demokratické je to, co zastupují oni a ti ostatní už do demokracie nepatří a nemají v ní slovo.

Strany jako KSČM a Úsvit nemají prý na zastoupení ve vedení sněmovny právo, protože jsou nesystémové. Ano, je pravda, že nejsou součástí systému klientelistických vazeb, mezi politikou a byznysem, který tu už druhou desítku  let vytváří  pan Kalousek a jeho parta.

Pokud jsou TOP09 za systémové označeny ČSSD a ANO, pak je pro jejich členy na pováženou, do jaké společnosti se dostávají.

Předseda TOP 09, švýcarský občan, by svého kolegu mohl poučit o demokracii ve své zemi - o tom, co to je skutečně demokratický systém a demokracie. Možná to už udělal a pak je hysterie pana Kalouska před stranou, jako je Úsvit, zcela pochopitelná. Jak si s takovými lidmi umí poradit švýcarská prokuratura a  soudy jsme nedávno viděli.

Dámy a pánové, vedení sněmovny reprezentuje sněmovnu a je také odrazem stavu politiky v naší zemi. Tím, koho zvolíte, dáváte signál svým spoluobčanům a voličům, co si myslíte o svých volebních slibech a o hodnotách, které reprezentujete.

Pan Schwarzenberg nechutné kompromisy nazval polykáním ropuch. Já vás prosím, abyste zvážili, jak velkou ropuchu jste schopni a ochotni polknout. Pokud s tím nepřestanete, věřte, že den ode dne budou větší a horší.

Dámy a pánové, tímto ruším svou kandidaturu na místopředsedu poslanecké sněmovny a rozvazuji ruce všem přátelům a poslancům, kteří dodrželi své volební sliby a byli skutečnou opozicí panu Kalouskovi a jeho uskupení.

Děkuji za pozornost,
Tomio Okamura

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

23:07 Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.