Rusnok: Průmysl pomáhá zvládnout krizi

07.10.2013 19:40

Premiér dnes na 55. Mezinárodním strojírenském veletrhu zdůraznil význam průmyslu pro budoucí prosperitu země.

Rusnok: Průmysl pomáhá zvládnout krizi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

Česká republika je podle dostupných údajů nejprůmyslovějším státem Evropské unie z hlediska podílu průmyslu na HDP. „Česká republika je zemí, která ve své moderní historii vždy byla významně formována průmyslovou tradicí a průmyslovou přítomností v našem hospodářství,“ uvedl předseda vlády ve svém projevu na oficiálním zahájení 55. ročníku tradičního brněnského veletrhu.

Premiér také připomněl, že nedávnou krizi zvládly relativně nejlépe státy, které se mohly opřít o silný průmysl. Kabinet Jiřího Rusnoka proto usiluje o pokračování průmyslové tradice, která je podle předsedy vlády stále živá a nosná.

Veletrhy jsou výborným místem k prezentaci domácích firem a k setkávání se světovou konkurencí. „Chci popřát brněnskému výstavišti a Mezinárodnímu strojírenskému veletrhu nejméně jednou tolik let, které dnes tady společně oslavujeme,“ uzavřel premiér Rusnok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kobza (SPD): Půjde i o jakési perpetuum mobile výroby voličů

17:17 Kobza (SPD): Půjde i o jakési perpetuum mobile výroby voličů

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě