SPOZ: Pomoc při povodních z Dolního Žandova

12.06.2013 9:59

Členové SPOZ aktivně pomáhají tam, kde je potřeba. O víkendu materiálně pomohla zaplaveným oblastem MO SPOZ Dolní Žandov z Karlovarského kraje.

SPOZ: Pomoc při povodních z Dolního Žandova
Foto: SPOZ
Popisek: Logo Strany práv občanů - Zemanovců

Materiální pomoc putovala z Dolního Žandova přímo do obce Mlékojedy u Litoměřic.

Mnozí lidé z oblastí zasažených tímto přírodním živlem přišli o všechno a jsou závislí na pomoci ostatních. Místní organizace Strany Práv Občanů ZEMANOVCI v Dolním Žandově v řadách svých členů zajistila materiální pomoc. Vyzvala občany a podnikatele, aby podle svých možností přispěli buď finanční částkou, nebo materiálním darem na konta sbírek, které se pomoci věnují (např. ČČK, ADRA a.j.). Jak říká předseda MO SPOZ Jaroslav Smolař, „Řídili jsme se rčením, kdo rychle dává, dvakrát dává. Kontaktoval jsem proto starostu zatopené obce Mlékojedy u Litoměřic. Domluvili jsme konkrétně věci, které budou potřebovat“.

Během několika málo dnů se nashromáždila sbírka nejenom pitné vody, úklidových a čistících prostředků, ale díky finančním darům byly humanitárními organizacemi zakoupeny tlakové čističe, čerpadla, výkonná elektrocentrála a další přístroje. V sobotu  8.6.2013 odjelo plně naložené auto do Mlékojed, kde byla pomoc předána starostovi Ing. Odřeji Schořovi.

„Člověka vždycky potěší, když se lidi v těžkých situacích semknou a ukážou, že myslí i na druhé. Chtěl bych proto poděkovat všem, díky kterým mohla být tato sbírka zorganizována. Velký podíl na tomto počinu má vedení firmy EUTIT, a.s. Stará Voda, které přispělo částkou 20 tisíc Kč. Nechci zapomenout ani na ostatní“, dodává Jaroslav Smolař.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPOZ

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…