Za třetí čtvrtletí uhradí Středočeský kraj na regulačních poplatcích 6,7 milionů

21.10.2013 18:28

Rada Středočeského kraje schválila žádosti o proplacení regulačních poplatků uhrazených pacienty, které kraj obdržel ve třetím čtvrtletí letošního roku.

Za třetí čtvrtletí uhradí Středočeský kraj na regulačních poplatcích 6,7 milionů
Foto: Redakce
Popisek: Josef Řihák (ČSSD), senátor a hejtman Středočeského kraje

„Středočeský kraj za období od 1. července do 30. září proplatí 6 706 240 korun a vyhoví tak 3 397 žádostem pacientů, kteří se nechali ošetřit ve zdravotnických zařízeních na území Středočeského kraje a mají zde rovněž své bydliště, což jsou dvě hlavní podmínky pro to, aby byly regulační poplatky uhrazeny,“ informoval hejtman Středočeského kraje Josef Řihák.

Středočeský kraj proplácí svým občanům regulační poplatky už od roku 2009. V současné době jde o stokorunový poplatek za jeden den pobytu strávený na lůžku ve všech zdravotnických zařízeních na jeho území a třicetikorunový poplatek za návštěvu u lékaře.

„Sociálně slabším občanům chceme tímto způsobem ulehčit, protože si uvědomujeme, že zdraví by nemělo být o penězích. Letos už uhradil Středočeský kraj za regulační poplatky více než 19 milionů korun,“ sdělil hejtman Řihák.

Regulační poplatky se proplácí zpětně. Pacient si uhradí svůj pobyt v nemocnici po skončení hospitalizace a poté může požádat o proplacení poplatku prostřednictvím vyplnění formuláře: „Žádost o poskytnutí daru na úhradu regulačních poplatků od Středočeského kraje“.

Veškeré formuláře související s uhrazením poplatků pobytu v nemocnici mohou občané i pacienti získat na webových stránkách Středočeského kraje na adrese:
http://www.kr-stredocesky.cz/portal/odbory/zdravotnictvi/regulacni-poplatky/, nebo si je vyžádat u jednotlivých zdravotnických zařízení. Výplata daru kraje bude provedena buď bankovním převodem na účet žadatele u peněžního ústavu do dvou měsíců od data schválení Radou Středočeského kraje, nebo v hotovosti v pokladně Krajského  úřadu Středočeského kraje, Zborovská 11, PSČ 150 21,  Praha 5, a to od 20. dne po schválení Radou Středočeského kraje, nejpozději do 90-ti dnů od schválení Radou Středočeského kraje. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…