Gazdík nese prezidentovi slaninu a česnek. A zamítavý postoj k Rusnokovi

22.07.2013 17:36

Prezidenta Miloše Zemana navštívil v Lánech předseda hnutí Starostové a nezávislí Petr Gazdík. Podle něj není možné, aby změnil názor. Rozhodně prý Rusnokova vláda nedostane podporu od TOP 09, a to proto, že nevznikla na půdorysu Poslanecké sněmovny.

Gazdík nese prezidentovi slaninu a česnek. A zamítavý postoj k Rusnokovi
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Petr Gazdík

Do zámku v Lánech přijel také předseda hnutí Starostové a nezávislí  Petr Gazdík. Je předsedou poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové a z tohoto titulu byl také k prezidentovi pozván, aby hovořili o možné podpoře Rusnokova kabinetu.

Petr Gazdík ještě před setkáním novinářům řekl, že jej prezident rozhodně nepřesvědčí. Nejde ani o to, jestli se jedná o vládu levicovou, nebo pravicovu. „Jde o principiální otázku. Rusnokova vláda nevznikla na půdorysu Poslanecké sněmovny. A my jsme parlamentní demokracie.“

Podle Petra Gazdíka určitě prezidentovi řekne, že by měla být pověřena Miroslava Němcová z ODS, která má většinu ve sněmovně. Podle předsedy poslaneckého klubu TOP 09 jsou ustávní zvyklosti důležité a oni je nepovažují za“ idiotský termín“.

Petr Gazdík také hovořil o tom, že prezident by měl být tím, kdo usmiřuje a nikoli ten, kdo vnáší svár. I proto si myslí, že by prezident měl respektovat koaliční většinu ve sněmovně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…