Česká Lípa i přes nepřízeň počasí má vánoční strom

03.12.2016 11:40

Silný vítr zlomil v noci vánoční strom na náměstí v České Lípě. Krásný smrk, který jsme v sobotu 26. 11. slavnostně rozsvítili, neodolal silnému větru, který v noci postihl celou Českou republiku. V Libereckém kraji podle údajů Českého hydrometeorologického ústavu vítr dosahoval 64 km/hod. Vysoké hodnoty naměřila také automatická měřicí stanice v České Lípě.

  Česká Lípa i přes nepřízeň počasí má vánoční strom
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Vánoční strom na náměstí T. G. Masaryka dělal radost občanům a hlavně dětem necelý týden. Po oznámení pádu stromu ve čtvrtek v noci jednotka profesionálních a dobrovolných hasičů nejprve provedla průzkum, zda strom někoho nezranil. Hasiči odpojili osvětlení od elektrické energie a prostor ohraničili páskou. Celou noc pak náměstí hlídali strážníci Městské policie Česká Lípa.

Nejdůležitější potom bylo rozhodnout, zda bude možné původní strom na náměstí znovu ukotvit. Ve hře byla i varianta, že se v městských lesích vybere strom nový. Po odborném posouzení se však ukázalo, že strom není poškozen a po  zkrácení kmene bude možné smrk znovu instalovat. Po důkladném zkontrolování ozdob a funkčnosti světelných řetězů bude smrk ztepilý opět sloužit k příjemné vánoční atmosféře českolipského náměstí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.