58. Zlín Film Festival začíná, město ožije filmy a zábavou

25.05.2018 15:18

V pátek 25. května se otevírá nový ročník Zlín Film Festivalu – Mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež. Do města přiváží na 300 filmových snímků z 55 zemí světa i nepřeberné množství zábavy.

58. Zlín Film Festival začíná, město ožije filmy a zábavou
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

S filmovým, divadelním, vědeckým či sportovním programem, výstavami, soutěžemi, přednáškami a workshopy se návštěvníci setkají ve městě na každém kroku. V zahajovací projekci pro děti se představí islandský film Falkoni ve své mezinárodní premiéře, večer pro dospělé diváky zahájí slovensko český film Nina. V koncertní zóně zahraje kapela Wohnout, na Náměstí Míru vystoupí Velký dechový orchestr. První den festivalu završí velkolepý ohňostroj za doprovodu Smetanovy Vltavy.

Z dnešního filmového programu doporučujeme:

Můj žirafák (Nizozemsko/Belgie/Německo, 2017, režie: Zolbayar Dorj), GAC 2, ve 13:00 hodin - Nejlepším přítelem Pattersona Peppse je žirafa Raf. Protože si Rafa s sebou nemůže vzít do školy, přijde s vynikajícím plánem, jak žirafu do školy propašovat. Více ZDE

Nejlepší ze všech světů (Rakousko, 2017, režie: Adrian Goiginger), GAC 2, v 17:10 hodin - Sedmiletý Adrian vyrůstá v Salcburku. Jeho mladá matka Helga a její přítel jsou závislí na heroinu; jeho biologický otec zemřel ještě před jeho narozením. Když se Helga rozhodne podstoupit léčbu, je nucena dočasně předat svého syna do opatrovnictví sociálním službám. Více ZDE

Rebelka Irene (Kanada, 2017, režie: Pat Mills), GAC 5, ve 20:20 hodin - Když je Irene, nejtlustší holka z celé školy, dočasně vyloučena, musí dva týdny vypomáhat v domově důchodců. Dívka sní o tom, že se stane roztleskávačkou. Více ZDE

Sekce Filmy mého dětství:

Ať žijí duchové, Golden Apple Cinema 3, ve 13:05 hodin

Neberte nám princeznu, Golden Apple Cinema 2, v 15:00 hodin

Byl jednou jeden král, Golden Apple Cinema 5, v 15:30 hodin

S tebou mě baví svět, Golden Apple Cinema 6, v 19:00 hodin

Filmy z exotických zemí:

Smolný den režiséra Samira Oliverose nás zavede do sluncem rozžhavené Kolumbie.
GAC 4, v 11:00 hodin

Mongolská step s prastarými tradicemi koňských závodů je tématem soutěžního snímku pro děti Čingischánovy děti režiséra Zolbayara Dorji.
GAC 6, ve 14:00 hodin

Nejsem čarodějnice! Scenáristka a režisérky zambijského původu Rungano Nyoni sleduje osudy devítileté Shuly, která je po menším incidentu ve vesnici vyhoštěna do tábora pro čarodějnice.
GAC 3, ve 20:20 hodin
 

Co se hraje v Letním kině

Thor: Ragnarok, ve 22:15 hodin - Thor je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok. Více ZDE

Zajímavé doprovodné akce

Velký dechový orchestr, Náměstí Míru, v 19:00 hodin 

  • Orchestr zahraje průřez filmovou hudbou pro děti i pro dospělé k příležitosti zahájení 58. ZFF

Wohnout, Koncertní zóna ENAPO, v 19:00 hodin

  • Koncert oblíbené hudební skupiny. Jako předkapela vystoupí Dirty Blondes

Zahajovací ohňostroj, náměstí T. G. Masaryka, ve 22:00 hodin

Radim Hanke – Bílý stín tvaru, Festivalový zámek, 10:00 – 18:00 hodin

  • Výstava se zaměří na aktuální tvorbu jednoho nejvýraznějších představitelů současné sochařské scény. Výstava trvá až do 26. srpna

Pavel Dias – Spřízněni filmem, Vernisáž výstavy, U18 Gallery, v 16:00 hodin

  • Autorská výstava fotografií významného českého fotografa a pedagoga. Výstava trvá do 30. června

Kde se potkat s hvězdami

Festival Café, Náměstí Míru, v 15:00 hodin - Ojedinělé posezení ve festivalové kavárně, v níž probíhají talk-show Vladimíra Kroce. V pátek je jeho hostem režisér, scénárista, moderátor a herec Otakáro Schmidt.

Hvězdné jablko, OZC Zlaté jablko, v 16:00 hodin - Příležitost k setkání a rozhovoru s hvězdami festivalu.

Autogramiáda, OZC Zlaté jablko, v 16:15 hodin

Červený koberec, Kongresové centrum, v 17:00 hodin - Moderátoři Dana Morávková a Jan Čenský přivítají české i zahraniční hosty festivalu a delegace k vybraným filmům.

Tipy na akce ve festivalových zónách

Divadelní zóna Pegas Nonwovens v parku Komenského, program probíhá od 15:00 do 23:30 hodin

  • Retro zóna – novinka letošního programu, RETRO kavárna v altánu, historický fotoateliér, filmové přednášky
  • Biograf – němé filmy ze začátku 20. století s klavírním doprovodem, ve 20:30 hodin
  • ZUŠ Open Zlín & Zuškování – pestré hudební odpoledne s hosty. Představí se mladé kapely, soubory a tanečníci, Velká stage, v 15:00 hodin
  • Večerní kabaret: Rock & Rollers – rock´n´rollové hity všech dob, Malá stage, ve 21:30 hodin

Festivalová ulička – stánky jsou otevřeny od 10:00 do 22:00 hodin. Tančení v ulicích: od 18:00 do 21:00 se tančí Tango argentino.

Festivalový zámek – Filmové workshopy s tématy Free cinema (animace a pixilace), HAUTU (how to make a film), Studio Scala (dílna ploškové a loutkové animace), Sály filmových workshopů, od 14:00 do 19:00 hodin.

Koncertní zóna ENAPO – Festivalový party stan je otevřen od 16:00 do 02:00 hodin. V pátek mj. Barmanská show a Retromejdan Martina Hrdinky.

Náměstí Míru – Vesnička tvůrčích dílniček je k dispozici od 10:00 do 19:00 hodin.

Zámecká zóna - Nabídka zábavně-edukačního pásma a sportovních aktivit pro děti a mládež je k dispozici v parku Svobody od 10:00 do 19:00 hodin. Dům a stage České televize od 10:00 do 19:00 hodin. Hravé podzámčí – relaxačně-sportovní zóna od 10:00 do 19:00 hodin. Festivalové Science Café – přednáška na téma Jak se vyznat v pečivu? v 17:00 hodin.

U13 Univerzitní centrum – Virtuální realita: horská dráha, chůze po lávce ve 160metrové výšce, trenažér sportovního automobilu…, Náměstí T. G. Masaryka, od 9:00 do 17:00 hodin.

Více ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Dešťová zahrada se otevřela veřejnosti, zelená oáza s tekoucí vodou potěší i děti

10:23 Přerov: Dešťová zahrada se otevřela veřejnosti, zelená oáza s tekoucí vodou potěší i děti

Dešťová zahrada – ráj pro lidi, zvířata i rostliny. Vodní prvky, které potěší zejména děti. Budky pr…