Aš: Do údržby sportovišť a podpory sportujících jde ročně kolem 15 miliónů korun

03.10.2019 12:49

Rada města Aše na pondělní schůzi (30. 9.) doporučila zastupitelstvu schválit plán rozvoje sportu v Aši na roky 2019 – 2023. Existenci dokumentu obcím ukládá zákon č. 230/2016 Sb., o podpoře sportu.

Aš: Do údržby sportovišť a podpory sportujících jde ročně kolem 15 miliónů korun
Foto: wikipedia
Popisek:

Koncepce, předložená nyní do rady města, mj. konstatuje stávající možnosti sportovního vyžití v Aši. V seznamu je dohromady 26 sportovních zařízení na provozování různých sportovních disciplín, ať už ve vlastnictví města či soukromých subjektů. Sportovních a tělovýchovných klubů, spolků a jiných organizací se vztahem ke sportu je v Aši celkem 25.

V materiálu se uvádí základní problémy v oblasti sportu. Těmi je potřeba investic do obnovy sportovišť ve střednědobém horizontu. Z finančně nejnáročnějších je zde zmiňována nutnost modernizace plaveckého bazénu, rekonstrukce fotbalového areálu Střelnice, výstavba nové tělocvičny místo již dožívající tělocvičny Keller, dovybavení kempu v areálu na vrchu Háj dalšími chatkami a zajištění nového zdroje vody na zasněžování sjezdových tratí v lyžařském areálu.

Materiál konstatuje, že město Aš sport podporuje nejen výstavbou (např. v roce 2010 nový areál na vrchu Háj, v roce 2015 nová kuželna, postupně přebudovaná tělocvična v ul. Gustava Geipela, v roce 2014 nová školní hřiště u ZŠ Hlávkova a ZŠ Okružní, atd.) a udržováním sportovišť. Má také propracovaný systém finanční podpory sportu v rámci Fondu celoroční činnosti, grantového systému a individuálních dotací.

Dle tohoto zdroje bylo v roce 2017 do oblasti sportu v Aši směřováno dohromady 16 miliónů korun, loni 15,3 a pro letošní rok je rozpočtováno 14,5 miliónu korun, přičemž významným zdrojem financí jsou výnosy daně z hazardních her.

Budoucnost sportu v Aši koncepce vidí v udržování a rozvoji stávajících možností a podpoře pěší a cykloturistiky jako součásti nabídky v rámci rozvoje cestovního ruchu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…