Benešov: Městem projela poslední "děkovačka"

15.05.2020 10:13

I za deštivého a na květen velmi chladného počasí se ve středu 13. května vydalo nemálo občanů do benešovských ulic. Ti další čekali na svých balkonech a v oknech. V rukách měli mnozí transparenty se slovy: Děkujeme. Benešov se těšil na poslední jízdu složek IZS, MěP, SDH a tentokrát i TS.

Benešov: Městem projela poslední "děkovačka"
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

Na podvečer 13. května 2020 byla naplánovaná poslední "spanilá" jízda lidí v první, ve druhé i třetí linii. Poděkování, které se svezlo na velmi soudržné vlně, kterou nastolila facebooková skupina Benešovsko tleská v osm. Tento počin udržoval každovečerně pozornost mnoha benešovských občanů, kteří každý večer na svých balkonech, v oknech domů nebo třeba před domem či na procházce potleskem všem děkovali.

Co bylo cílem této rychle rozrostlé skupiny čítající mladou, starší, ale i nejstarší generaci? Pro mnohé z nás obyčejné DĚKUJEME, slovo, které nabralo v minulých týdnech, co do rozměru i obsahu na své velikosti. A to nejen u nás v Benešově.

Jak lze vyslovit díky z okna či balkonu? Zamáváním, hudbou nebo spojením dvou rukou v rytmu, kterému se říká POTLESK.

"Ahoj Lidičky, než vstřebám tu krásu, musím se přiznat že jsem měl slzy v očích. Chtěl bych ještě jednou poděkovat všem složkám a lidem kteří jsou v první linii. Tato poslední jízda byla něco neskutečného a doufám, že naše soudržnost bude nadále pokračovat i po této zkušenosti. A nebudeme k tomu potřebovat nějakou nemoc. ALE HLAVNĚ DĚKUJI VÁM! ZA VŠECHNO, ZA PODPORU! BENEŠOVSKO TLESKÁ V OSM!" Takto prožil poslední jízdu zakladatel facebookové skupiny Benešovsko tleská v osm Jaroslav Němeček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

13:05 Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

Plzeň upraví svůj bytový městský dům na adrese Thámova 32, na projekt si zažádá o podporu z evropské…