Benešov: Proběhlo slavnostní předávání výučních listů

25.06.2017 13:31

V Kulturním domě Na Karlově proběhlo slavnostní předávání výučních listů žákům Středního odborného učiliště stavebního, Jana Nohy 1302, Benešov. K úspěšnému zakončení studia a k další zdárné kariéře jim poblahopřáli rovněž zástupci vedení školy, učitelé odborného výcviku i místostarostka města Benešov Nataša Bruková.

Benešov: Proběhlo slavnostní předávání výučních listů
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

Dne 23. června 2017 obdrželi žáci Středního odborného učiliště stavebního, Jana Nohy 1302, Benešov z rukou třídních učitelů své životně důležité dokumenty – výuční listy, které jim stvrzují, že zdárně ukončili studium. Slavnostní předávání výučních listů proběhlo v Kulturním domě Na Karlově a podělit se o radostné pocity mohli absolventi i s rodiči, prarodiči a kamarády.

Předávání výučních listů

Hlavní činností Středního odborného učiliště je výuka žáků stavebních profesí převážně pro středočeský region. Optimální kapacita středního odborného učiliště je okolo 100 žáků v každém ročníku, což reprezentuje maximálně 440 žáků tříletých učebních oborů.

Žáci Středního odborného učiliště studují obory označené písmenem H, což je opravňuje po ukončení studia pokračovat na některém nástavbovém studiu příslušném oboru. Studium je tříleté, ukončené závěrečnou jednotnou zkouškou. Absolventům je vydáváno vysvědčení o závěrečné zkoušce a výuční list opravňující k výkonu příslušné profese nebo i založení vlastní živnosti. Absolventi rovněž obdrží tzv Europas v jazyce anglickém a českém a Certifikát o složení „Jednotného zadání závěrečné zkoušky“. Žáci oborů označených písmenem E ukončují studium zkouškou a získávají vysvědčení o závěrečné zkoušce a výuční list. U oborů zedník, instalatér, a zednické práce poskytuje zřizovatel školy finanční stipendium.

Učební obory aranžér, truhlář, zedník, instalatér, šití oděvů, klempířské práce a truhlářské a čalounické práce vyučujeme dle školních vzdělávacích programů, na jejich tvorbě se podíleli pedagogové této školy. Ve výuce jsou využívány již vzniklé digitální učební materiály. Učitelé si tvoří další učební materiály a pracovní skripta, získávají inspiraci na webových portálech zabývajících se podporou výuky ( RVP.cz, DUMY.cz). Žáci ubytovaní na Domově mládeže mají k dispozici učebnu ICT se čtyřmi počítači pro potřebu samostudia a samostatnou přípravu na vyučování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litomyšl: Experimentovat při vaření rozhodně zakázáno není

19:06 Litomyšl: Experimentovat při vaření rozhodně zakázáno není

Také v letošním roce, který je obrazně řečeno zalitý Smetanou, chceme uctít památku M. D. Rettigové,…