Beroun: Výše místních poplatků se ve městě nemění

25.12.2011 17:10

Stejnou sumu jako v letošním roce budou obyvatelé Berouna platit v nadcházejícím roce za svého psa i svoz odpadu. Letos na těchto poplatcích město vybrala takřka 9,5 milionu korun.

Beroun: Výše místních poplatků se ve městě nemění
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Místní poplatek za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů je od ledna 2011 v maximální možné výši 500 korun za rok. Hradit ho musí všichni trvale hlášení obyvatelé bez rozdílu věku. Stejnou sumu ale za objekt platí i majitelé staveb určených k individuální rekreaci.

Za psa zaplatí obyvatelé v bytovém domě stejně jako loni 1000 korun na rok, v rodinném domě pak 400 Kč. Každý další pes v bytovém domě vyjde na 1500 korun, v rodinném domku na 400 Kč. Ti, kdo pobírají invalidní, starobní či sirotčí důchod, nebo vdovský či vdovecký důchod, který je ale jejich jediným zdrojem příjmů, za psa zaplatí méně. V bytovém domě je to 200 Kč, v rodinném domě je to 100 Kč. Za každého dalšího psa v bytovém domě je 300 korun, v rodinném domě 100 Kč.

Místní poplatky za psy a svoz komunálního odpadu vybírá berounský úřad za daný kalendářní rok do 31. 5. Poplatky mohou obyvatelé hradit bezhotovostní platbou, složenkou a nebo přímo v pokladně, v přízemí radnice na Husově náměstí. Pro bezhotovostní platbu musí lidé uvést variabilní symbol. Každý občan má jiný, je proto nutné za více členů domácnosti platit poplatky zvlášť.

Těm, kdo tak v daném termínu neučiní, hrozí podle zákona o místních poplatcích navýšení poplatku, a to až na trojnásobek. V nejzazších případech hrozí dlouhodobým neplatičům i exekuce.V letošním roce se městu podařilo na poplatcích za psy vybrat celkem 608 tisíc, za svoz a likvidaci odpadu to bylo 8, 89 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-beroun.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

10:28 Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

Pátek 3. května bude ve Vsetíně plných slavnostních událostí. Kromě otevření nového vlakového nádraž…