Bezplatný internet poslouží turistům i píseckým obyvatelům

22.05.2017 20:32

Nabít si mobilní telefon, tablet nebo notebook a přitom se připojit k internetu. Takovou možnost mají obyvatelé města i turisté, kteří do Písku zavítají.

Bezplatný internet poslouží turistům i píseckým obyvatelům
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Bezplatné připojení k internetu s názvem FREE_PISEK_HOTSPOT je dostupné na nádvoří Sladovny a Prácheňského muzea denně od 7 do 22 hodin. Dalším místem, kde je Wi-Fi k dispozici, je budova úřadu v ulici Budovcova, a to od 6 do 19 hodin,“ vysvětluje Vladimír Pokorný, vedoucí oddělení informatiky.

Nabíjecí sloupek je na pravé straně nádvoří muzea vedle první lavičky a druhý je před Sladovnou. Umožňují připojit vlastní USB kabel nebo nabíječku na 230V. USB kabely na nabíjení mobilních zařízení s konektorem Micro USB - B je možné si zapůjčit proti záloze v Turistickém informačním centru nebo v pokladně Prácheňského muzea.

„Těmito kroky se snažíme zlepšit servis pro místní i turisty, kteří do našeho města zavítají. Pomocí internetu si mohou vyhledat veškeré kulturní akce i kontakty na ubytovací a stravovací zařízení. Díky sloupkům si zase mohou nabít svá elektronická zařízení. Jejich pořízení město stálo téměř 100 tisíc,“ dodává starostka města Eva Vanžurová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…