Bílovec: Gymnázium hostí přednášku programu podporovaného Velvyslanectvím USA v ČR

30.11.2018 10:46

V pátek 30. listopadu se v Gymnáziu Mikuláše Koperníka v Bílovci uskuteční přednáška amerického fyzika Slavy Lukina. Půjde o jedinou Embassy Science Fellows akci organizovanou Velvyslanectvím USA v ČR v české střední škole. Navíc to bude první prezentace tohoto programu v Moravskoslezském kraji.

Bílovec: Gymnázium hostí přednášku programu podporovaného Velvyslanectvím USA v ČR
Foto: bilovec.cz
Popisek: Bílovec

Program Embassy Science Fellows byl odstartován v roce 2001 a od té doby popularizoval vědu a techniku prostřednictvím bezmála 500 lektorů ve 40 zemích světa. Velvyslanectví USA v České republice každoročně pořádá v rámci tohoto projektu přednášky, které se odehrávají převážně v akademických kruzích, tedy na univerzitách nebo na půdě Akademie věd ČR. Gymnázium Mikuláše Koperníka v Bílovci je tedy první střední školou v České republice, kde se taková přednáška uskuteční.

„Nabídky velvyslanectví si velmi vážíme. Naše škola je zaměřena na přírodovědné předměty, k nimž patří i fyzika, takže zmíněná přednáška bude pro naše studenty velkou inspirací,“ říká Pavel Mrva, ředitel Gymnázia Mikuláše Koperníka v Bílovci, a dodává, že na přednášku zaměřenou na plazmu a vše kolem ní jsou pozváni nejen studenti vyšších ročníků gymnázia, kteří mají velmi dobrou angličtinu a zajímají se o fyziku, ale také absolventi, které by téma mohlo profesně zajímat. „Zmíněnou akci vnímám jako zajímavou příležitost a začátek možné další spolupráce s americkou ambasádou,“ dodává ředitel. Spolupráci vítá i druhá strana. Ta vidí možnost pokračování například v rámci programu Speakers Bureau neboli Diplomaté ve školách, kdy pracovníci Velvyslanectví USA v Praze hovoří na školách jak k obecným tématům, tak k tématům specifickým, od americké kultury přes ekonomii a zahraniční politiku až po sport.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…