Brno: Losování sociálních bytů se uskuteční on-line v přímém přenosu

14.02.2012 21:11

Statutární město Brno vylosuje prvních deset žadatelů o sociální byty. Losování sociálních bytů se uskuteční 22. února 2012 od 9.00 hodin ve Sněmovním sále na Nové radnici.

Brno: Losování sociálních bytů se uskuteční on-line v přímém přenosu
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Historicky první losování v přímém přenosu budou moci žadatelé o byt sledovat na webových stránkách města Brna (www.brno.cz ). Po vylosování nájemců se ze stejného osudí dalším losováním stanoví pro každý byt 1. a 2. náhradník.

„Vedení města usiluje o maximální transparentnost svých kroků a nediskriminační jednání. V rámci přijatého Programového prohlášení Rady města Brna tak například již. realizuje otevřená výběrová řízení na ředitele městských společností a příspěvkových organizací při nástupu do funkce a vždy po pěti letech ve funkci, zachovalo elektronické hlasování a on-line přenosy ze Zastupitelstva města Brna. Nyní přichází s přímým přenosem z losování sociálních bytů,“ uvedl primátor města Brna Roman Onderka.

Žadatelé o sociální byty byli vybíráni na jednotlivých městských částech. Losování 10 sociálních bytových jednotek proběhne z celkem 181 žadatelů. Losování se uskuteční za účasti notáře a členů Kontrolního výboru Zastupitelstva města Brna. Z osudí vylosují nové nájemce členové Komise bydlení Rady města Brna.
Losovat se budou dvě bytové jednotky 1+kk na ulici Francouzské 44, dvě bytové jednotky 1+kk na ulici Francouzské 64, dvě bytové jednotky 2+kk na ulici Spolkové 3, dvě bytové jednotky velikosti 2+kk na ulici Vlhké 4 a po jednom bytu 1+kk na ulici Tržní 2 a 2+kk na ulici Údolní 15.

Rozhodnutím Rady města Brna se každoročně stanovuje počet bytů, které budou pronajaty městem jako sociální. Všichni žadatelé o sociální byty museli splnit podmínky stanovené Pravidly o pronájmu obecních bytů a Statutem sociálního bytu. Nájemní smlouva bude uzavírána s novými nájemci na dobu určitou v délce dvou let s možností dalšího prodlužování vždy na dva roky. Nájemné bude stanoveno ve výši 40 Kč/m²/měsíc.

Sociálním bytem je byt určený pro bydlení osob s nízkými příjmy. Žadatelem o sociální byt tak může být fyzická osoba, jejíž průměrný čistý měsíční příjem v období 12 kalendářních měsíců před uzavřením nájemní smlouvy nepřesáhl 0,4 násobek průměrné hrubé měsíční mzdy. Pokud budou s žadatelem užívat sociální byt další osoby, musí žadatel doložit, že průměrný čistý měsíční příjem jeho domácnosti v období 12 kalendářních měsíců před uzavřením nájemní smlouvy nepřesáhl 0,6 násobek průměrné hrubé měsíční mzdy, jedná-li se o domácnost se 2 členy, 0,8 násobek průměrné hrubé měsíční mzdy, jedná-li se o domácnost se 3 členy atd.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…