Brno: Město podpoří projekty v oblasti zdraví, rodiny nebo aktivního stárnutí

29.03.2017 13:45

Rada města Brna doporučila zastupitelstvu schválit poskytnutí dotací na projekty v oblasti podpory rodiny a neformálních pečovatelů, na projekty v rámci Plánu aktivního stárnutí ve městě Brně nebo na činnosti doplňující zdravotnické služby. Pro oblast rodiny a v programu Aktivity v rámci Plánu aktivního stárnutí byla schválena druhá výzva k podání žádostí o poskytnutí dotací.

Brno: Město podpoří projekty v oblasti zdraví, rodiny nebo aktivního stárnutí
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

„V rámci druhého kola výzvy k podání žádostí o dotace je určeno 750 tisíc korun na projekty v oblasti fungování rodin a realizování rodinné politiky ve městě a další milion korun na projekty, které podporují aktivní život seniorů, mezigenerační soužití nebo například zvyšování informovanosti seniorů,“ uvádí k připravované informační kampani první náměstek primátora Petr Hladík.

Žadatelé mohou podávat své žádosti na maximálně dva projekty v obou programech od 1. do 15. května 2017. Maximální výše dotace může činit 100 tisíc korun a minimální 10 tisíc korun. Vzor žádosti a další informace naleznou žadatelé na webu města: http://www.brno.cz/sprava-mesta/magistrat-mesta-brna/usek-skolstvi-a-prorodinne-politiky/odbor-zdravi/.

1. Dotace na projekty v programu Aktivity realizované v rámci Plánu aktivního stárnutí ve městě Brně
Na aktivity pro aktivní stárnutí poskytuje město dotace od roku 2015. Pro rok 2017 byla schválena částka 2 milionů Kč. Z těchto peněz bude nyní poskytnuto 23 projektům 840 tisíc Kč.

2. Dotace na činnosti doplňující zdravotnické služby na území města Brna
Město Brno poskytuje dotace organizacím, které doplňují zdravotnické služby ve městě a tím zajišťují vyšší úroveň služeb poskytovaných těmito organizacemi. Celkově bude rozděleno 400 tisíc Kč mezi 15 projektů.

3. Dotace na projekty v oblasti rodiny
Rada města Brna dnes schválila dotace v objemu 1,249 milionu Kč pro 43 projektů. Město tak navazuje na schválenou Koncepci rodinné politiky města Brna.

4. Dotace na projekty v oblasti neformálních pečovatelů
Cílem programu je podpora neformálních pečujících osob a aktivit nestátních neziskových organizací v této oblasti. Pro letošní rok byla vyčleněna částka 400 tisíc Kč. Ta bude rozdělena mezi 13 projektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín chce otevřít diskuzi k transformaci výchovných ústavů

7:17 Děčín chce otevřít diskuzi k transformaci výchovných ústavů

Statutární město Děčín hledá podporu pro změnu legislativy, týkající se fungování výchovných ústavů …