Brno: Dopravní podnik uspěl se žádostmi na dotace. Budou nové autobusy a infopanely

28.03.2017 19:05

Dopravní podnik města Brna uspěl se žádostmi o dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu EU. Čerpat může až 411 milionů korun na nákup nízkoemisních a bezemisních vozidel a až 21 milionů na elektronické informační panely na zastávkách MHD.

Brno: Dopravní podnik uspěl se žádostmi na dotace. Budou nové autobusy a infopanely
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

„Jsem velmi rád, že se dopravnímu podniku daří na dotace dosáhnout. Svědčí to o velmi dobré připravenosti žádostí. Nové vozy i informační panely jsou pořizovány především pro lepší komfort cestujících,“ uvedl primátor Petr Vokřál.

411 milionů korun půjde na pořízení 60 autobusů na stlačený zemní plyn (CNG). „Chceme vozový park rozšířit o 44 CNG autobusů kloubových a 16 CNG autobusů standardních. Tyto vozy budou vybaveny i klimatizací salónu, tedy prostoru pro cestující,“ vysvětlil generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Dosud jezdí po brněnských ulicích 100 vozů na CNG a díky tomuto nákupu bude víc než 50 % autobusů na alternativní pohon.

O 67 kusů se rozroste i počet elektronických informačních panelů. Ty budou umístěny na 35 zastávkách. Aktuálně cestujícím v orientaci pomáhá 65 těchto panelů dopravního podniku, které jsou na 36 zastávkách.

Integrovaný regionální operační program v gesci Ministerstva pro místní rozvoj je určen mimo aktivity regionálního významu také pro podporu obnovy vozového parku městské hromadné dopravy.

Dopravní podnik města Brna je v čerpání evropských dotací dlouhodobě úspěšný. Jen za uplynulé dotační období 2007 až 2013 získal více než 1,7 miliardy korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…