Brno: V Žebětíně se děti budou učit v nové škole

02.09.2012 8:26

Ve čtvrtek 30. srpna se v Brně otevřela nová základní škola. Nachází se v ulici Otevřené v Žebětíně a nahradí již kapacitně ani hygienicky nevyhovující ZŠ Křivánkovo náměstí.

Brno: V Žebětíně se děti budou učit v nové škole
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Jedná se o novostavbu základní školy a víceúčelové tělocvičny, jež zahrnuje samotnou tělocvičnu a gymnastický sál s vlastním sociálním zázemím. Škola je tvořena souborem objektů, které vytváří plnohodnotný areál. Jeho součástí je i stravovací provoz zajišťující přípravu stravy i pro přilehlou mateřskou školu. Nová základní škola má kapacitu 10 tříd pro celkem 300 dětí.

Město Brno jako investor za výstavbu zaplatilo 143,4 milionu korun, většinu peněz (94 milionů) se podařilo získat z Evropské unie. Se stavbou se začalo loni v lednu.

V Brně je 66 základních škol. Od 3. září do nich nastoupí 3300 nových prvňáčků a celkový počet žáků tak bude činit 25 800, což je o 1100 žáků více než v roce předcházejícím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…