Brno: V lokalitě Dolní Louky v Kníničkách se připravuje nová zástavba

04.12.2017 10:46

Mateřská škola, dům s pečovatelskou službou a ParaCENTRUM Fenix vzniknou v městské části Kníničky, konkrétně v lokalitě Dolní Louky, kde se nyní bourá bývalý areál VUT. Záměr nové zástavby na svém zasedání doporučilo Radě města Brna schválit minulý týden zastupitelstvo městské části. Ta to dnes svým rozhodnutím potvrdila.

Brno: V lokalitě Dolní Louky v Kníničkách se připravuje nová zástavba
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

„Nyní se začnou zpracovávat projektové dokumentace, termín jejich zhotovení je stanoven na první čtvrtletí roku 2019. Poté by se mohlo začít stavět. Finance máme na všechny tři stavby zajištěny, u školky a ParaCENTRA se bude žádat o dotace. Co se týče pozemku určeného pro stavbu ParaCENTRA, budou město a spolek Fenix jednat o prodeji, aby mohl následně podat žádost o dotace z ITI,“ komentoval první náměstek primátora Petr Hladík.

Objemovou zastavovací studii, kterou si nechalo zpracovat město Brno, vyhotovily 3 architektonické kanceláře. Z těchto byla vybrána studie atelieru CHYBIK+KRISTOF ASSOCIATED ARCHITECTS. V souladu se zadávacími podmínkami vznikne na území trojtřídní mateřská škola s kapacitou 75–81 dětí, doplněná o školní kuchyni a vyhovujícím venkovním prostorem pro pobyt dětí. Budovu stávající mateřské školy využije pro své potřeby městská část. Dále přibude dům s pečovatelskou službou s 20 až 30 bytovými jednotkami a společenskou místností. Všechny byty budou bezbariérově přístupné. Třetím novým objektem bude Paracentrum Fenix.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …