Brno: Válečným veteránům bude sloužit komunitní centrum. První v České republice

28.11.2016 11:36

Centrum pro válečné veterány slavnostně otevřeli minulý čtvrtek v Brně ministr obrany Martin Stropnický, brněnský primátor Petr Vokřál a další významní hosté.

Brno: Válečným veteránům bude sloužit komunitní centrum. První v České republice
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Vytvoření centra sálo více než osm milionů korun. Většinu hradilo ministerstvo obrany. "Necelý milion také pokryla výstava a prodej fotografií s názvem Ten druhý život. Čtvrt milionem přispěla i brněnská Kometa," uvedl Martin Stropnický.

„Mám hlubokou úctu k vám vojákům. Abychom mohli žít v klidu, riskujete to nejcennější co člověk má, tedy život. Proto činnost komunitního centra město Brno podporuje,“ zdůraznil Petr Vokřál.

Centrum je zřízeno při Vojenské nemocnici v Brně a nachází se v prostorách vojenské ubytovny na ulici Dobrovského 27c. Je zaměřeno především na potřeby novodobých veteránů, účastníků zahraničních misí, který je v současnosti 13 000.

Nabídne služby i veteránům z druhé světové války a odbojářům. Bude jim a jejich rodinám zajišťovat psychologickou a sociální podporu a nabídne také vzdělávací či sportovní aktivity a společenský program. Jedná se o vůbec první zařízení tohoto druhu na území České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …