Brno: Výstava představuje projekty centra pro volný čas u Pivovarské ulice

07.08.2017 19:05

Vítězný projekt ateliéru VIZAGE i další čtyři návrhy, zaslané do soutěže Dětské sportovně-kulturní centrum Staré Brno, představuje od 8. do 25. srpna výstava v Urban Centru na Mečové ulici.

Brno: Výstava představuje projekty centra pro volný čas u Pivovarské ulice
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Soutěž vyhlásila letos na jaře radnice Brna-středu se záměrem získat projekt pro budoucí podobu volnočasového centra u Pivovarské ulice. Dlouhodobě nevyužitý prostor poblíž Mendlova náměstí má v rámci městské části výjimečnou polohu.

Projekty posuzovala odborná porota.

Vítězný návrh vychází z předpokladu, že hlavní kvalitou lokality je její přírodní charakter. Volnočasové centrum je navrženo jako přirozené doplnění stávajícího stavu, v němž lidé naleznou tělocvičnu, společenský sál, kavárnu a knihovnu. Vznikne tam i mateřská škola pro 50 dětí.

„Pečlivou analýzou jsme stanovili důležité průhledy, které zůstanou zachovány. Tedy přímé výhledy na Špilberk, přímý pohled na věž kostela na Starém Brně a nepřímo pak výhled na Petrov a panorama města z rozhledny na konci ochozu,“ komentuje návrh za vítězný kolektiv autorů Tomáš Doležal.

Spolu s ním tvoří vítězný tým architekti Petr Čáslava, Roman Čerbák, Martin Klenovský a Ivan Palacký.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…