Brno chystá dohodu o sdílení dat s provozovateli parkovacích domů

19.01.2017 19:51

Ve snaze usnadnit parkování ve městě Brně pokračuje město Brno v budování naváděcího systému pro významné veřejné parkovací kapacity v Brně.

Brno chystá dohodu o sdílení dat s provozovateli parkovacích domů
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

K tomu, aby byl systém co nejvíce funkční a data z něj vypovídající, je vhodné sdílet veřejností údaje nejen o parkovacích domech provozovaných městem Brnem prostřednictvím jeho akciové společnosti Brněnské komunikace.

Rada města Brna proto v úterý schválila návrh dohody se soukromými provozovateli parkovacích domů. Na základě této dohody by město mělo získávat informace o volných parkovacích místech i ze soukromých parkovacích domů, kam bude díky tomu možné navádět řidiče.

Pro tyto účely je nutno uzavřít s vlastníkem parkovacího objektu smlouvu, ve které budou jasně definovány podmínky připojení, poskytování dat, jejich formát a další nezbytná ustanovení.

„Podepsání této smlouvy a zapojení do systému je dobrovolné. Město má samozřejmě zájem na tom, aby navázalo spolupráci s co největším počtem provozovatelů. S některými již proběhla jednání, další budou nyní následovat,“ uvedl náměstek brněnského primátora pro oblast dopravy Matěj Hollan.

Zájem již projevili provozovatelé garáží v hotelu Slovan, garáží u Janáčkova divadla a Galerie Vaňkovka.

Naváděcí systém pro významné veřejné parkovací kapacity je součástí strategického projektu Rozvoj dopravní telematiky v letech 2015 – 2020. Jeho provozovatelem jsou Brněnské komunikace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Unimo buňky do Těšnovic dodá firma ze Slovenska

16:14 Kroměříž: Unimo buňky do Těšnovic dodá firma ze Slovenska

Vítězné projekty loňského úvodního ročníku participativního rozpočtu nazvaného Vaše Kroměříž se blíž…