Brno je „adoptivním rodným městem“ dětí narozených v cizině

02.06.2015 7:31

Královské loutkové divadlo Peruchet v Bruselu poskytlo barvitou kulisu příjemné události. V pátek 30. května zde primátor města Brna Petr Vokřál společně s velvyslancem ČR v Belgii Jaroslavem Kurfürstem přivítal do života 132 občánků, kteří se loni narodili českým rodičům v Belgii.

Brno je „adoptivním rodným městem“ dětí narozených v cizině
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Tyto děti byly prostřednictvím konzulárního oddělení Velvyslanectví ČR v Bruselu zapsány ve „zvláštní matrice“ vedené Úřadem městské části Brno-střed, jež mimo jiné eviduje narození všech českých občanů v zahraničí.

„Dovolte mi, abych jménem města Brna i jménem svým přivítal tyto nové světoobčánky a předal jim pamětní list a dva dárky. Historický stříbrný pražský groš pro štěstí a plyšového dráčka, symbol Brna, pro potěšení. A také jako pozvánku, aby se přijeli do svého „adoptivního rodného města“, jehož krásy a pamětihodnosti hlídá drak, brzo podívat,“ uvedl brněnský primátor, když dětem a rodičům předával dary, které jim přivezl. Na závěr všem ještě popřál mnoho štěstí a rodinné pohody.

    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…