Brno úspěšně čerpá dotace z EU, odstartují další projekty

05.12.2014 20:11

V minulém týdnu schválil Výbor Regionální rady Jihovýchod dalších téměř 52 milionů korun dotací pro brněnské parky, hřiště a sportoviště v Medlánkách, Novém Lískovci i centru města.

Brno úspěšně čerpá dotace z EU, odstartují další projekty
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Město Brno tak úspěšně pokračuje v čerpání dotací v rámci regionu ROP NUTS II Jihovýchod. Z celkové částky 1,5 miliardy korun bylo Brnu proplaceno již 965 685 942 korun dotací a je naprosto reálné, že město Brno využije takřka všechny dotační peníze, které mělo v ROP Jihovýchod k dispozici. Zatím je ukončeno 49 brněnských projektů, 34 projektů je schváleno nebo jsou již v realizaci.

Projekt úpravy parku Špilberk a přístupové cesty

Celkem 37,4 milionu korun dotací je připraveno pro zásadní úpravy jižní a jihozápadní části parku pod hradem Špilberk a zřízení nové přístupové cesty na Špilberk z ulice Údolní. V rámci regenerace parku bude řešeno především zpevnění komunikací, sadové úpravy a nová výsadba, obnovení parkového mobiliáře a obnoveno bude i veřejné osvětlení.

Média: tisková zpráva k tématu vyšla 30. 10. 2014 a je uložena v tiskovém servisu www.brno.cz .

Regenerace sportovišť v centru města

Dotace 6,3 milionu korun poslouží k regeneraci dvou sportovních ploch na ulicích Botanická a Rybářská a vytvoření jednoho nového hřiště v lokalitě Vysoká v městské části Brno-střed. Všechny lokality se nachází v husté zástavbě, kde je množství volných ploch pro sport a aktivní odpočinek velmi omezené. Nyní zde vzniknou moderní, volně přístupná, kvalitní a bezpečná víceúčelová  hřiště pro děti i dospělé.  V lokalitě Vysoká budou instalovány překážky pro trénink rychle se rozvíjejícího parkouru (parkour je metoda tréninku mysli a těla skrze pohyb v přirozeném prostředí), který bude třetím svého druhu v Brně.

Sportovní areál při ulici Hudcova v Medlánkách

Dotace téměř 8 milionů korun zajistí dokončení sportovního areálu při ulici Hudcova v Medlánkách. Dojde zde k revitalizaci škvárového sportoviště, které je v současné době v naprosto nevyhovujícím stavu. Není zde funkční drenážní systém, takže po deštích na hřišti zůstává stát voda, sportoviště je nepravidelně svažité a významným problémem je jeho vysoká prašnost, která zhoršuje ovzduší v nejbližším okolí a znemožňuje každodenní využití sportoviště dětmi a mládeží. Revitalizací tohoto nevyhovujícího sportoviště bude konečně dokončen víceúčelový sportovní areál, který bude sloužit nejen přilehlé základní škole, ale i pro potřeby široké veřejnosti a místní sportovní organizace.

Sportovně rekreační areál Pod Plachtami v Novém Lískovci

Sportovně rekreační areál Pod Plachtami v Novém Lískovci získá díky dotaci téměř 8 milionů korun nové kvalitní fotbalové a softbalové hřiště, včetně vyřešení odvodnění obou sportovišť. V budoucnu projekt počítá s další etapou, kdy dojde k vybudování zázemí pro sportovce a správce areálu. Tato etapa bude realizována na vlastní náklady městské části.

Regenerace víceúčelového hřiště ZŠ a MŠ Merhautova

Díky dotaci 6,5 milionu korun proběhne také regenerace víceúčelového hřiště, které je součástí areálu ZŠ a MŠ Merhautova (základní škola má dvě samostatné budovy Merhautova 37 a Vranovská 17).  Hřiště bude rozděleno na volejbalové hřiště a na hřiště pro malou kopanou, budou zde běžecké dráhy. Areál hřiště bude doplněn kompletním doskočištěm pro skok daleký včetně odrazového břevna, bezpečnostních pryžových obrub a sektorem pro vrh koulí včetně odhodového břevna. Dále bude postaveno nové oplocení včetně vstupních uzamykatelných bran a budou odstraněny náletové dřeviny, které zasahují do prostoru hřiště i oplocení. Areál bude přístupný široké veřejnosti i oddílům, kroužkům i neziskovým organizacím.

Více informací o ROP Jihovýchod naleznete na stránkách www.jihovychod.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…