Bruntál: Druhá etapa obnovy sídliště je ukončena, rekonstrukce se dočkaly chodníky i hřiště

11.07.2014 6:44

Největší bruntálské sídliště Dolní má za sebou další fázi obnovy. Ve středu 9. července byla slavnostně ukončena druhá etapa postupné renovace veřejných ploch v této části města. Pásku tentokrát nestříhali zástupci města a zhotovitele, ale namísto nich děti z Mateřské školy U Rybníka.

Bruntál: Druhá etapa obnovy sídliště je ukončena, rekonstrukce se dočkaly chodníky i hřiště
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Nový povrch dostaly chodníky spojující ulici Cihelní s koncem ulice Uhlířské, kolem mateřské školy, dále v ulicích Dolní, Dělnické a Horní. Nově jsou řešeny přístupy ke vchodům do bytových domů v ulicích Horní, Dělnické a Dolní. Opraveno je také venkovní schodiště v Uhlířské ulici.

Radovat se z provedených prací mohou obzvlášť děti a jejich rodiče. Po třiceti letech byla konečně kompletně zrenovována dvě sportovní hřiště: původní asfaltové povrchy byly zrekonstruovány, hřiště jsou nyní oplocena, ačkoliv dolní hřiště ještě čekají drobné úpravy nad rámec projektu.

Současně bylo rozšířeno a upraveno vedlejší dětské hřiště, které dostalo umělý měkký povrch a mezi novými prvky je také kolotoč pro malé děti. V části sídliště byl doplněn mobiliář, obnovena zeleň a také veřejné osvětlení.

Celkové náklady na druhou etapu přesáhly částku devíti milionů korun, z čehož však čtyři miliony pokryla dotace z Ministerstva pro místní rozvoj ČR, z Programu regenerace panelových sídlišť.

Druhá etapa renovace veřejných ploch navázala na již dříve uskutečněnou obnovu páteřní Cihelní ulice, včetně odpočinkového místa s kašnou, a renovaci chodníků a prostranství u Kobylího rybníka. Ještě letos pak má být zrealizována třetí etapa, jejímž předmětem budou stavební úpravy v části sídliště mezi ulicemi U Rybníka, Cihelní a Dolní.

Sídliště Dolní je největším bruntálským panelovým sídlištěm, žije zde bezmála třetina všech obyvatel města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mubruntal.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …