Bruntál: Jednotka požární ochrany má nové vybavení pro extrémní situace

10.10.2021 10:09 | Tisková zpráva

Město Bruntál pořídilo specializovanou techniku pro řešení mimořádných událostí vzniklých nadprůměrnými sněhovými srážkami či masivními námrazami.

Bruntál: Jednotka požární ochrany má nové vybavení pro extrémní situace
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Celé území obce s rozšířenou působností Bruntál je zařazeno do tzv. exponovaného území, dotčeného zvýšenými riziky v souvislosti se změnami klimatu. Vznikají tak vyšší nároky na civilní bezpečnost, ochranu obyvatelstva a životního prostředí. Nutností je tedy dostatečná vybavenost jednotek požární ochrany.

Toho si je vědomo i město Bruntál, a proto letos ve spolupráci s Jednotkou požární ochrany města Bruntálu zrealizovalo projekt, díky kterému byla pořízena mobilní elektrocentrála, velkokapacitní nafukovací záchranný stan, 6 ks radiostanic, souprava prostředků pro odstraňování spadlých stromů a osvětlovací souprava.

Celkové náklady projektu s názvem „Technika pro JPO města Bruntál“ (reg. č. CZ.06.4.59/0.0/0.0/16_076/0014406) činí 709.493, 49 Kč, z toho 660.145,5 Kč je hrazeno z dotace z Integrovaného regionálního operačního programu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

13:05 Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

V úterý 7. května odstartovaly bourací práce na hlavní budově Carimexu známého také jako Skleněné pe…