Bruntál: Miliony na rozvoj průmyslové zóny - nová stezka, parkoviště i obratiště

22.11.2017 18:15

Město Bruntál díky dotaci z kraje a spolupráci s místními firmami dokončilo realizaci projektu rozvoje průmyslové zóny Bruntál – Sever. Cílem bylo především usnadnit dopravu do průmyslové zóny pěším, cyklistům, motoristům i lidem využívajícím hromadnou dopravu.

Bruntál: Miliony na rozvoj průmyslové zóny - nová stezka, parkoviště i obratiště
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Od roku 2015 je v provozu nová stezka pro pěší a cyklisty, kteří do té doby využívali výhradně frekventovanou silnici podél průmyslové zóny v Zahradní ulici. Před rokem byla stezka prodloužena až k areálu společnosti OSRAM a přibylo u ní nové osvětlení, které zde dosud citelně chybělo.

Zatímco světla pro jedenatřicet nových lamp daroval uvedený bruntálský výrobce světelné techniky, stavební práce byly provedeny díky krajské dotaci.

V průběhu realizace projektu „Rozvoj průmyslové zóny Bruntál – Sever“ Moravskoslezský kraj dodatečně navýšil individuální účelovou investiční dotaci na deset milionů korun. V rámci projektu tak bylo následně vybudováno obratiště pro autobusy se zastávkou včetně záchytného parkoviště s více než osmdesáti parkovacími místy a také opravena příjezdová komunikace.

Projekt byl dokončen v letošním roce a završil realizaci dlouhodobého záměru s cílem podpořit rozvoj podnikání ve městě a zkvalitnit možnosti dopravy zaměstnancům bruntálských firem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.