Bruntál: Přibyla parkovací místa a další se budují

07.01.2018 17:04

Parkovacích ploch ve městě stále přibývá. V prosinci se nových stání dočkali obyvatelé domů poblíž Zeyerovy ulice a buduje se nové parkoviště u vodárny za restaurací V Zatáčce, které bude sloužit obyvatelům sídliště Dolní.

Bruntál: Přibyla parkovací místa a další se budují
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Třicet nových parkovacích míst bylo vybudováno v  části Zeyerovy ulice vedoucí podél sportovní haly a domu s pečovatelskou službou směrem k ulici 9. května. Na jaře plochy ještě oddělí nová zeleň. Město Bruntál nechalo také částečně zrekonstruovat místní komunikaci.

Nové parkoviště se buduje také na sídlišti Dolní. Výstavba za restaurací V Zatáčce díky příznivému počasí stále probíhá. Firma, která parkoviště staví, se musela vypořádat s množstvím dosud nezmapovaných částí historických vodovodních systémů a podzemních sběrných studní. Vodu z těchto systémů bylo nutné svézt do Vodárenského potoka. „Po provedení sanace podloží a navýšení nivelety zemní pláně dojde k zamezení vzlínání spodní vody,“ uvedl vedoucí odboru Správy investic, majetku a dotací města Bruntálu Michal Kafura.

Bylo také nutné nahradit původní, již nevyhovující kanalizační jímku, jímkou novou. V současnosti je už přivedena také elektřina ke sloupům veřejného osvětlení a uloženy jsou i datové kabely pro kamerový systém. Položena je část obrubníků.

Pokud počasí dovolí, budou stavební práce průběžně pokračovat i nadále. Zbývá položit zbytek obrubníků a zatravňovací panely.  Závěrečné asfaltování plochy přijde na řadu na jaře. Nová plocha obyvatelům sídliště Dolní nabídne třiatřicet parkovacích míst.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…