Bruntál má krajský Zlatý erb. Už potřetí

09.04.2013 12:17

Městský úřad Bruntál zaznamenal zcela mimořádný úspěch, když obhájil loňské vítězství v krajském kole soutěže o nejlepší webové stránky měst České republiky. Zlatý erb coby nevyšší ocenění si zástupci úřadu převzali v úterý 2. dubna z rukou hejtmana Moravskoslezského kraje Miroslava Nováka.

Bruntál má krajský Zlatý erb. Už potřetí
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

 

Letošní krajské vítězství je pro Bruntál o to cennější, že je už třetí, přičemž obhajoba prestižního ocenění je v rámci soutěže událostí nikoliv obvyklou. Městský úřad Bruntál získal Zlatý erb na krajské úrovni už v loňském roce, kdy zároveň skončil v celorepublikové soutěži na třetím místě, a také v roce 2004. Bruntál tak zároveň opět postupuje do celorepublikového kola.
 
„Velmi nás potěšila skutečnost, že se nám podařilo obhájit prvenství z minulého ročníku v kategorii o nejlepší webové stránky města v kraji. Potvrzuje se tak vysoká úroveň našeho webu v porovnání s ostatními konkurenčními weby měst. Web současně splňuje všechna zákonem daná kritéria platná pro weby obcí a měst,“ řekl po zisku ocenění webmaster Městského úřadu v Bruntále Ing. Jan Motal.
 
„Přesto ale pro nás zůstává i nadále nejdůležitější snaha poskytovat co možná maximální komfort  a servis uživateli našeho webu. Tím bych i rád poděkoval návštěvníkům webu za jejich přízeň a jejich zájem o město,“ dodal webmaster, který ocenění převzal spolu s vedoucím oddělení informatiky Ing. Radimem Salzmannem a vedoucí odboru kancelář tajemníka Městského úřadu v Bruntále Ing. Romanou Kotalovou.
 
V krajských kolech soutěže hodnotí porota takzvané povinně zveřejňované informace, kvalitu úřední desky podle správního řádu, rozsah zveřejněných informací, názornost ovládání webu, navigaci a přehlednost stránek, výtvarné zpracování i bezbariérovou přístupnost.
 
V kategorii Nejlepší webová stránka města se na druhém místě za Bruntálem umístil Fulnek a na třetím Bohumín. V kategorii Nejlepší webová stránka obce zvítězily Otice, druhé místo obsadila obec Bystřice, třetí příčka patří obci Těrlicko. V kategorii Nejlepší elektronická služba zvítězila opět obec Otice se službou umožňující hlasové čtení nejen pro seniory, na druhém místě se umístilo město Příbor a na třetím Bohumín.
 
Vítězům předal ceny hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák spolu se svým náměstkem Martinem Sikorou, který byl zároveň předsedou odborné poroty. „Elektronické vyhledávání informací je dnes nedílnou součástí  naší každodenní činnosti a je nutné neustále sledovat vývoj a rozvoj informačních technologií. Těší mne zvyšující se kvalita webových stránek měst i obcí, které napomáhají veřejnosti jednoduše a přehledně se orientovat v jejich činnostech,“ řekl hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák.
 
Patnáctý ročník Zlatého erbu, který vyhlásil Moravskoslezský kraj ve spolupráci se Sdružením Zlatý erb, se konal pod záštitou hejtmana Miroslava Nováka. Vítězové jednotlivých kategorií postupují do celostátního kola, které se bude konat 8. dubna tohoto roku v Hradci Králové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mubruntal.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

11:33 Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

Ve Vsetíně se dnes uskutečnilo slavnostní otevření společného odbavovacího terminálu pro železniční …