Bruntál postupně opravuje více než šedesát kilometrů komunikací

04.10.2015 17:00

Tak jako v každém roce, i letos se město v rámci svého rozpočtu snaží rekonstruovat místní komunikace a chodníky na území Bruntálu.

Bruntál postupně opravuje více než šedesát kilometrů komunikací
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Řada rekonstrukcí a oprav je již ukončena, jiné budou provedeny ještě do konce roku. Práce probíhají průběžně, celková délka místních komunikací a chodníků ve vlastnictví města přesahuje šedesát kilometrů.

Z rozpočtu města je tak spravován úsek delší než cesta z Bruntálu do Olomouce.  Za devět měsíců letošního roku město zrekonstruovalo, opravilo nebo vyspravilo místní komunikace v lokalitách (nebo jejich částech) ulic Žlutý kopec, Vysoká, Kavalcova, Husova, Seifertova, J. Ježka, Pod Tratí a v dalších ulicích.

Město nezanedbává ani chodníky. Opravou letos prošla část autobusového nádraží na tř. Dr. E. Beneše, dále například chodníky v ulicích Jungmannova, Zeyerova, Pionýrská, Čs. armády, Nezvalova, Fügnerova a v části Palackého náměstí.

Nezapomnělo se ani na drobné stavby, jako byla schodiště pod ulicí Nerudovou, schodiště s rampou u lávky v ulici Lidická nebo schodiště k zimní ledové ploše v ulici U Stadionu. Za zmínku stojí úprava prostoru v okolí garáží v Chelčického ulici a oprava přístupových koridorů z Dvořákovy ulice k bytovým domům v části zvané „Hradčany“.

Město také v letošním roce pokračuje v instalaci mobiliáře. Nové lavičky či odpadkové koše byly instalovány v ulicích Brožíkova, tř. Dr. E. Beneše, Palackého nám., Zeyerova, Jesenická, Nádražní, Dlouhá, Brožíkova či v areálu skateparku na sídlišti Dolní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…