Centrum sociálních služeb a pomoci Chrudim předává své zkušenosti

26.12.2017 17:41

Centrum sociálních služeb a pomoci Chrudim (CSSP), příspěvková organizace města, je etablovaným zařízením, jehož zaměstnanci již mohou předávat své zkušenosti kolegům z oboru.

Centrum sociálních služeb a pomoci Chrudim předává své zkušenosti
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Začátkem minulého týdne se tak v Centru uskutečnilo setkání několika pracovníků sociálních služeb, kteří si chtěli prodiskutovat možnosti, jak správně nastavit nové pojetí pečovatelské služby. To vychází ze strategických dokumentů některých krajů.

„Zajímavé je, že se lidé z oboru pečovatelských služeb ozvali sami, chtěli si vyslechnout zkušenosti našeho Centra po úspěšném přechodu na systém regionálních karet kraje,“ říká místostarosta Miroslav Tejkl, který je zodpovědný mimo jiné právě za oblast sociálních služeb.

Smyslem zmíněných karet je vymezení obsahu jednotlivých druhů sociálních služeb a jednotného rámce pro kontrolu efektivity a účelnosti finančních prostředků vynaložených na poskytování sociálních služeb. Karty sociálních služeb jsou zpracovány pro jednotlivé druhy sociálních služeb a definují obsah služby, vymezují, s jakými potřebami běžného života jsou sociální služby připraveny pomoci, co od ní zájemce, veřejnost, ale i odborníci a spolupracující subjekty mohou očekávat.

Do CSSP přijeli kolegové z pečovatelských služeb v Břeclavi a Blansku. „Dostali na nás kontakt od České asociace pečovatelské služby jako na dobře fungující organizaci, která si poradila s regionálními kartami Pardubického kraje, zavedla je do praxe a poskytuje efektivně své služby,“ říká ředitelka CSSP Marta Menšíková. „Jsem moc ráda, že jsme pro ostatní terénní služby vzorem a že tím přispíváme k dobrému jménu města Chrudim,“ dodává.

Tento úspěch je dalším po ocenění, které Centrum sociálních služeb a pomoci Chrudim získalo v červenci letošního roku. Tím byla prestižní Značka kvality v sociálních službách v kategorii terénních služeb. A to hned plných pět hvězd; nejvíce, kolik je možné získat.

CSSP je teprve druhým zařízením v celé České republice, které toto nejvyšší pětihvězdičkové hodnocení vůbec kdy získalo, a prvním v Pardubickém kraji. Značku kvality uděluje Asociace poskytovatelů sociálních služeb České republiky, profesní organizace sdružující poskytovatele sociálních služeb. Je tak důležitou zpětnou vazbou odborníků z oboru.

Centrum sociálních služeb a pomoci Chrudim je unikátní tím, že v rámci jedné příspěvkové organizace je péče a podpora poskytována prostřednictvím pečovatelské služby, domácí zdravotní a ošetřovatelské péče, denních stacionářů Jitřenka a Pohoda, tří domů s pečovatelskou službou, půjčovnou kompenzačních pomůcek, Senior klubem a klubem na podporu pečujících. Nadále trvají i užitečné a produktivní vztahy s Komunitním domem za kostelem na hlavním chrudimském náměstí, což je objekt, který už formální charakter domu s pečovatelskou službou nemá. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…