Chrudim obhajuje kategorii A

15.12.2017 15:16

Ve čtvrtek 7. prosince 2017 proběhla v pražském hotelu Jalta celostátní konference s názvem Udržitelné město 2017, kterou uspořádala Národní síť Zdravých měst ČR.

Chrudim obhajuje kategorii A
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Na slavnostní recepci zde byla oceněna nejlepší Zdravá města, obce i regiony za své celoroční výsledky v postupu k udržitelnému rozvoji, kvalitě života a podpoře zdraví. Město Chrudim bylo oceněno významnou cenou „Šampion Zdravých měst“, kterou přebral starosta města Petr Řezníček.

Následně v úterý 12. prosince proběhla v Lichtenštejnském paláci v Praze výroční konference Fórum pro udržitelný rozvoj pod hlavičkou Úřadu vlády České republiky. Zaměřila se mj. na to, jaké výzvy přináší digitalizace státní správy pro interakci mezi občanem a státem. V odpoledních hodinách pak proběhla panelová diskuze k implementaci cílů udržitelného rozvoje v regionech. Během ní zazněla např. otázka: Jaká je zkušenost se zapojováním veřejnosti a místních aktérů do rozhodování na místní úrovni?

Součástí konference bylo i předání cen místní Agendy 21, kdy byla udělena prestižní ocenění pro nejpokročilejší udržitelná města, která systémově řídí procesy uvnitř úřadu a nezapomínají přitom komunikovat i s občany města. Ocenění získala města, která v letošním roce dosáhla kategorie A dle Kritérií MA21 a úspěšnou obhajobou projektu Zdravé město a MA 21 završila proces kontroly ze strany odpovědných ministerstev. Jsou to Zdravá města Chrudim a Litoměřice, přičemž Chrudim je prvním městem v republice, které kategorii A získalo, a to v roce 2013.

“Toto ocenění vnímám jako uznání centrálních institucí pro město, které postupuje ve svém konání v souladu se závazky a postupy České republiky v otázkách udržitelného rozvoje,“ uvedl Petr Řezníček, starosta Chrudimě.

K jeho slovům se připojuje František Chmelík, tajemník Městského úřadu v Chrudimi: „Moje poděkování patří všem zaměstnancům, kteří svou prací a pozitivním přístupem přispívají k dobré pověsti našeho úřadu.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…