Česká Lípa: Den stacionáře aneb Jsme tak trochu jiná partička

10.09.2017 12:50

Odpoledne plné hudby, tance, pohybu, zpívání, ale i navlékání korálků, vyrábění svíček či pletení košíčků. To byl „Den stacionáře aneb Jsme tak trochu jiná partička“, který se konal v prostorách denního stacionáře v Hradecké ulici na Špičáku.

Česká Lípa: Den stacionáře aneb Jsme tak trochu jiná partička
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Zdejší stacionář je ambulantní sociální služba pro osoby s mentálním a kombinovaným postižením, která svým klientům nabízí podporu a pomoc při samoobslužné péči, kontakt se společenským prostředím, klienti se učí nové dovednosti v dílnách stacionáře, jsou vedeni k samostatnosti, orientaci v běžném životě a učí se bojovat proti sociálnímu vyloučení.

Město Česká Lípa tento stacionář podporuje tím, že mu umožňuje svoji činnost ve svém objektu, byť zřizovatelem je Liberecký kraj. „Za to bych chtěla městu moc poděkovat,“ uvedla při slavnostním zahájení „Dne stacionáře“ ředitelka tohoto zařízení Ilona Hummelová.

Hned na úvod si klienti stacionáře připravili taneční vystoupení. „Jsem nadšená z toho, co jsem viděla, bylo v tom tolik radosti z pohybu. Chtěla bych vám všem popřát hodně zdraví, spokojenosti, ať se vám daří a jste šťastní. Váš stacionář podporujeme a budeme podporovat dále,“ slíbila přítomným starostka Romana Žatecká.

Ke stacionáři patří i Domov pro osoby se zdravotním postižením v Jižní ulici. I zde má město své plány. „Chceme se domluvit s krajem na financích, protože bychom rádi tento domov zrekonstruovali, aby tam lidé s handicapem měli vytvořeny lepší podmínky,“ prozradil místostarosta Juraj Raninec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

19:27 Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

Na tradiční zaplétání máje se můžete těšit v sobotu na Masarykově náměstí od 15:45. Zhostí se ho fol…