Česká Lípa: Mateřská školka Sovička slaví 50 let své existence

13.09.2017 11:28

Padesát let je hezký věk. Přesně tolika se letos dožívá Mateřská školka Sovička na sídlišti Slovanka, která svoji činnost zahájila 1. 9. 1967. Školka se v průběhu let rozvíjela, profilovala až do současné podoby, kdy ve třech třídách má celkem 84 dětí.

Česká Lípa: Mateřská školka Sovička slaví 50 let své existence
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Školka ve svém vzdělávacím programu „Proměny přírody“ seznamuje děti především s přírodou a její ochranou. K tomu předškolákům slouží krásně vybavená zahrada, kde se kromě herních prvků nachází i naučná ministezka, jež dětem přináší informace o přírodě, ale i letos nově zbudované jezírko s potůčkem. Během září pak bude postavena ornitologická pozorovatelna. Vše za finanční podpory města Česká Lípa. Kromě toho školka pochopitelně podporuje talenty v oblasti výtvarných činností a hudebně pohybových (první krůčky zde dělají např. malé mažoretky).

„Jsem jednou z těch tři a půl tisíce dětí, které touto školkou prošly a vzpomínám na ni velmi ráda,“ přiznala starostka Romana Žatecká. „Mám radost, že je školka čím dál krásnější, až na terasu, ale to je naše starost a bude to náš další počin, aby školka byla dál hezká a dětem se tu líbilo,“ uvedla starostka, která na „Den otevřených dveří“ přijela i s oběma místostarosty Alenou Šafránkovou a Jurajem Ranincem.

Přítomna byla i první ředitelka této školky Božena Skořepová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…