Česká Lípa: Město postaví nové sportoviště na ZŠ Slovanka

10.10.2017 16:51

Žákyně a žáci ze Základní školy Slovanka se mohou těšit na zcela nové víceúčelové sportoviště, které bude dokončeno nejpozději do 28. srpna 2018.

Česká Lípa: Město postaví nové sportoviště na ZŠ Slovanka
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Město tak pokračuje v zásadní modernizaci školních hřišť, kterou zahájilo revitalizací sportoviště u ZŠ Sever, která byla letos dokončena. Na hřišti při ZŠ Slovanka bude nyní řešit stávající špatný stav atletické dráhy a zároveň s tím vybuduje areál pro další sporty.

Nově tak vznikne čtyřdráhový ovál s atletickou rovinkou pro běh na 100 metrů s vodopropustným polyuretanovým povrchem, sektor pro skok vysoký a daleký (s dvěma doskočišti), vrh koulí, fotbalové hřiště s umělým trávníkem III. generace a víceúčelové hřiště s polyuretanovým povrchem a lajnováním pro několik disciplín - badminton, volejbal, nohejbal. „Stav školního hřiště na Slovance je neutěšený a proto jsme přistoupili k rekonstrukci právě zde. Je to investice do našich dětí, je důležité, aby měly kde sportovat,“ uvedl místostarosta Juraj Raninec.

Celý areál bude samozřejmě současně s výstavbou hřišť odvodněn a okolo fotbalového a víceúčelového hřiště bude umístěno oplocení pro zachytávání míčů. Realizátorem stavby se na základě vyhlášené soutěže stala společnost Tubeko Sport, spol. s.r.o., která nabídla nejnižší cenu – 12 330 346 Kč včetně DPH.

„Záleží nám na tom, jak naše školy vypadají a snažíme se o ně v maximální množné míře starat. Zvláště pak když se jedná o školní sportoviště, neboť pohybová aktivita dětí je dnes důležitá více než kdy jindy. Proto jsme v letošním dokončili výstavbu sportoviště na základní škole Sever a tamní žáci ho využívají od tohoto školního roku a dál pokračujeme právě na Slovance,“ říká starostka Romana Žatecká.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…