Česká Lípa: Místostarostka města podala trestní oznámení pro pomluvu

16.12.2014 18:16

Nevybíravá provokace poznamenala sobotní vítání občánků a svatby v České Lípě. Neznámý starší pár oznámil anonymně na Městské policii, že oddávající je pod vlivem alkoholu. Zprávu šířili také náhodní kolemjdoucí na náměstí a některá sociální média.

Česká Lípa: Místostarostka města podala trestní oznámení pro pomluvu
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Vedení města Česká Lípa označuje události za záměrnou provokaci, která poškodila nejen dobré jméno první místostarostky města Aleny Šafránkové a celého vedení České Lípy. „Byla jsem na radnici prověřit situaci a domnívám se, že nešlo o náhodu, ale o celou řadu souvisejících kroků – od telefonického zjišťování, kdo je oddávajícím, přes anonymní oznámení na Městské policii až po manipulaci s veřejným míněním na sociální síti. Byla to provokace hrubého zrna, protože mířila na ženu a cíleně poškozovala její pověst. Tím ale zároveň byl učiněn pokus poškodit v očích veřejnosti město a jeho nové vedení,“ řekla Romana Žatecká, starostka České Lípy. „Sobotní obřady proběhly v naprostém pořádku, nic výjimečného se při nich nedělo,“ potvrdila přítomná matrikářka Eva Chovanová.

„Je to nevybíravá pomluva. Sobotní obřady byly moje první v roli zástupce města, na veřejné vystupování s nutností dodržovat zákonné formulace a úkony si teprve zvykám. Celou akci považuji za útok na moji osobu, vedený v okamžiku, kdy poprvé vítám občánky a oddávám,“ komentovala situaci místostarostka Alena Šafránková.

Ta se ihned po skončení obřadů rozhodla podrobit na Policii ČR dechové zkoušce a následně podala trestní oznámení na neznámého pachatele. Dechová zkouška za účasti svědků byla negativní a starostka města následně rozšířila trestní oznámení o pomluvě na poškozování dobrého jména města Česká Lípa.

„Plně se stavím za rozhodnutí místostarostky Aleny Šafránkové, která podala trestní oznámení na neznámého pachatele pro podezření ze spáchání trestného přečinu pomluvy jak jí samé, tak města,“ dodal místostarosta města Juraj Raninec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mucl.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…