Česká Lípa: Na kolo jen s přilbou a bez alkoholu v krvi

22.08.2018 21:17

Rušněji bylo v úterý 21. srpna odpoledne na cyklostezce Varhany, kde město Česká Lípa ve spolupráci s Městskou policií, Policií ČR a Týmem silniční bezpečnosti uspořádalo každoroční prázdninovou bezpečnostní akci, zaměřenou na cyklisty.

Česká Lípa: Na kolo jen s přilbou a bez alkoholu v krvi
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Policisté provedli u projíždějících cyklistů všech věkových kategorií kontrolu jízdních kol. Především zda mají v pořádku povinnou výbavu. Byli také informováni o používání reflexních prvků, které jsou při jízdě na kole z důvodu vlastní bezpečnosti velmi důležité.

Tým silniční bezpečnosti nabízel cyklistům možnosti zapojit se do soutěže, ve které je možné vyhrát jízdní kolo. V rámci prezentace bezpečnostních prvků si mohli cyklisté vyzkoušet i speciální simulační brýle, které navodí pocit opilosti a únavy. Ti, co si je nasadili, byli překvapeni, jak alkohol nebo únava mění běžné vnímání reality a ovlivňuje reakce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Chemický postřik proti plevelu

13:37 Kolín: Chemický postřik proti plevelu

Město Kolín informuje své obyvatele o harmonogramu chemického postřiku proti plevelu.