Česká Lípa: Od 1. února dojde ke změně v udělování oprávnění řidičům taxislužby

29.01.2023 16:34 | Tisková zpráva

1.února 2023 nabyde účinnosti novela části zákona č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě, která se bude týkat udělování oprávnění řidičů taxislužby – výroby tzv. žlutých kartiček (průkazů). Od tohoto data už nebude možné, aby dopravní úřad (odbor dopravy MěÚ ČL) vydal "žlutou kartu" na počkání nebo do druhého dne, protože výrobu bude zajišťovat centrálně ministerstvo dopravy, stejně jako je to u řidičských průkazů. Nově bude mít průkaz řidiče taxislužby vzhled plastové kartičky velikosti občanského průkazu.

Česká Lípa: Od 1. února dojde ke změně v udělování oprávnění řidičům taxislužby
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Změnou pro žadatele je, že nebudou dokládat průkazové foto, ale bude použita jejich digitalizovaná fotografie ze řidičského průkazu nebo jiného informačního systému veřejní správy. V případě např. cizinců, kteří nebudou mít v databázi fotografii, budou žadatelé odesláni k vyfocení na oddělení řidičských průkazů.

Při podání žádosti na odboru dopravy bude stále posuzována jejich spolehlivost (rejstřík trestů a karta řidiče) podle zákona a vybírán správní poplatek 500,- Kč. V případě splnění podmínek a to včetně min. věku 21 let, bude pracovníkem MěÚ ČL odeslána žádost na výrobu průkazu řidiče taxislužby na ministerstvo dopravy. Až vyrobený průkaz dorazí, bude žadatel informován o možnosti vyzvednutí průkazu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…