Česká Lípa: Podpořme pacienty s rozštěpem rtu

02.06.2017 21:18

Den českých rozštěpových pacientů, první v historii, dnes podpořila starostka České Lípy Romana Žatecká a místostarosta Juraj Raninec.

Česká Lípa: Podpořme pacienty s rozštěpem rtu
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Vyšli jsme dnes v proužkovaném oblečení, protože proužek symbolizuje proužek na rtu dětí, které se narodily s rozštěpem rtu. Přejeme jim, aby se cítily v životě dobře a sebevědomě a nepociťovaly žádný handicap. Protože proužek sluší, a to i tváři. A vážím si práce paní Hanky Broulíkové, která ze všech svých sil i zkušeností, s optimismem podporuje informovanost o možnostech léčby obličeje v ČR a o výsledcích práce rozštěpových pracovišť v ČR. Těší mne i to, že Hanka Broulíková žije v České Lípě, o to je moje motivace podpořit ji i její pacienty větší,“ konstatovala starostka Romana Žatecká.

K focení na podporu akce Proužek sluší každé tváři na náměstí v České Lípě se aktivně připojila i skupinka českolipských dětí, která na svém oblečení také měla proužkované prvky. Sdílením této informace a kontaktu pomůžete šířit dobrou myšlenku až k těm, kteří ji třeba velmi potřebují, a odbourávat předsudky o životě pacientů z rozštěpem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…