Česká Lípa: Přijďte ve čtvrtek do muzea na letní kino

28.08.2018 18:48

Cyklem letního kina pokračuje ve Vlastivědném muzeu a galerii v České Lípě pořad doprovodných akcí k výstavě 100 let, instalované při příležitosti stého výročí založení Československé republiky v ambitu muzea. Filmy jsou promítány během srpna ve čtvrtek. Nástup a Zítra se bude tančit všude diváci už viděli. Užít si mohou ještě tento týden film Tichá bolest.

Česká Lípa: Přijďte ve čtvrtek do muzea na letní kino
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Návštěvníky projekce do muzea opět vpustí úderem osmé hodiny vedlejším vchodem z ulice Paní Zdislavy, tedy přímo do ambitu. Začátek představení je plánován na 20:30 hod. I tentokrát projekci zahájí krátký referát, který přinese základní informace o promítaném filmu a zároveň vsadí události v něm obsažené do historického kontextu. Vstupné na projekci stejně jako na výstavu 100 let je zdarma.

Film Tichá bolest režiséra Martina Hollého podle autobiografického scénáře Jiřího Křižana z roku 1990 je obžalobou komunistického režimu a zejména 50. let, ve kterých s dědou vyrůstá na moravském venkově hlavní hrdina filmu Janek. Matka mu zemřela a otce režim popravil jako třídního nepřítele. Janek prožívá dětství plné ústrků a odmítání, ale jeho pevný děda mu ani v nejhorších časech nepřestává vštěpovat základní hodnoty. Hrají: Rudolf Hrušínský, Ivan Jiřík, Vítězslav Jandák, Miroslav Táborský ad.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…