Česká Lípa: Smlouva s firmou Compag je vypovězena

07.07.2017 10:24

K výpovědi rámcové smlouvy o dílo – Sdružení Údržba veřejné zeleně v České Lípě a přidružených obcích došlo na jednání zastupitelstva města. Výpověď má šestiměsíční lhůtu a je v souladu se smlouvou uzavřenou loni v únoru.

Česká Lípa: Smlouva s firmou Compag je vypovězena
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Firma Compag dlouhodobě seč trávy v České Lípě nezvládala. Podmínky smlouvy – např. výška travního porostu 3-10 cm – nebyly plněny. Proto se zastupitelstvo města rozhodlo smlouvu vypovědět. Nespokojenost s prací dodavatele vyvrcholila letos na začátku června, kdy jsme museli objednat další firmu - TV Facility Group, a. s., aby si vzala na starost Slovanku, Holý vrch a Dolní Libchavu,“ říká místostarosta Juraj Raninec.

Dodavatel začal s údržbou zeleně loni v dubnu. Péči o dřeviny, zakládání květinových záhonů, výsadbu květin odváděl na výborné úrovni. Sekání trávy ale už tehdy nezvládal – řádně nedodržoval smlouvu, ve které byla stanovena výška trávy a technologie mulčování. Tráva přerůstala, lavičky a koše nebyly obsekány, zůstávala nedosekaná místa. Přerostlá tráva byla pouze pokosena a ponechána na trávníku, kde zahnívala. Město vůči dodavateli uplatnilo sankční pokutu.

Stejná situace se v podstatě opakuje také letos i přes opakovaná ujištění dodavatele, že stav zlepší. Přestože došlo k určitému zlepšení, smlouva není dodržována, a proto zastupitelstvo města přistoupilo k jejímu vypovězení. Pro příští sezonu radnice bude formou veřejné soutěže hledat nového dodavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…